Sluti na pakovanje kofera: Švedske akcije ubile Orlove!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sluti na pakovanje kofera: Švedske akcije ubile Orlove!

Rukometna reprezentacija naše zemlje poražena i u drugom meču Prvenstva Evrope - 25:30

Sluti na pakovanje kofera i još jedan veliki, veliki podbačaj rukometne selekcije Srbije! Orlovima smo mogli da progledamo kroz prste posle početnog poraza od domaćina Prvenstva Evrope, a današnji meč protiv Švedske samo nas je učvrstio u uverenju da smo miljama daleko od ozbiljnog nivoa - 25:30.

Istina, tim Jovice Cvetkovića i dalje će imati teoriju kao saveznika, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << barem do večeras kada koplja ukrštaju Island i Hrvatska, ali... Ono što gledamo godinama kada je u pitanju naša najbolja rukometna selekcija videli smo večeras i u Splitu. Sporo, sporo, sporo... To je i realnost i dijagnoza našeg rukometa. Još kada se razbranio jedan od najboljih golmana sveta Abelgrin jasno je bilo da ćemo teško moći da ispariramo Skandinavcima.

Orlovi su praktično bacili prvo poluvreme. Stisli smo se u trenucima kada je na talonu bio obraz legionara poput Šešuma, Nenadića, Beljanskog i Marsenića... Probuđena Srbija mogla je da se vrati u meč, ali protiv odličnog Abelgrina se nije moglo.

Letimičan pogled na statistiku govori da smo bili bolji u odnosu na duel protiv Hrvatske. Golman Cupara imao je osam odbrana, Dobrivoje Marković i Đukić su postigli tri gola sa krila, ali... Šveđani su isključili Petra Nenadića, a potom nas natrčali veštokoristeći pukotine u organizaciji igre čete Jovice Cvetkovića. O tome govore brojke: Šveđani su realizovali šest kontri, mi - jednu.

Srspka odbrana delovala je kao najjeftniji puding. Držali smo se samo u prvih deset minuta, a potom su Šveđani stigli do 7:3. Bilo je u igri naše selekcije i pozitivnih momenata, situacija kada smo mogli do priključka. Ali Abelgirn je za Beljanskog i Nenadića predstavljao gromadu koje branila i stizala sve.

Dobrivoje Marković i Šešum su postigli po dva gola, Nenadić i Ilić jedan... Posle prvog poluvremena Šveđani su imali ogromnih šest golova više (16:10).

Ako ništa drugo  Orlovi se nisu predavali. Početkom drugog poluvremena razbranio se Cupara. Kupio je sve lopta sa krila i udahnuo našem timu veštačko disanje.  U 40.minutu Orlovi su golom Beljanskog došli na minus tri (15:18).

Tinjala je naša nada. Posebno u trenucima kada je Beljanski šraubom prevario sjajnog Abelgrina, potom je Nenadić imao šansu da nas u kontri dovede Orlove na minus jedan, ali je Abelgrin i to odbranio. Bio je to ključni detalj meča. Promašili smo suviše prilika za totalni preokret.

Šveđani su to iskoristili.

(Foto Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.