Slučaj Doljevac: Završne reči 21. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 17:38

Slučaj Doljevac: Završne reči 21. aprila

Osnovni sud u Nišu zakazao za 21. april izlaganje završnih reči na suđenju vozaču "Koridora Srbije" D. S. zbog udes na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojem je u januaru 2019. godine jedna osoba poginula, a pet teže i lakše povređeno, prenosi RTS.

Završne reči tužilaštva i odbrane očekivale su se danas, ali je sa suđenja izostao poslednji svedok, policajac Nikola Mitić, koji je prvi stigao na mesto nesreće 31. januara 2019. godine.

Zbog nedolaska na suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sud ga je kaznio sa 50.000 dinara.

Pred sudom je danas iskaz dao veštak saobraćajne struke Boris Antić, inače predsednik Komisije za veštačenje sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

On je, kako navodi RTS, istakao da ta komisija ostaje pri ranijim zaključcima o uslovima u vreme nesreće, koji su i dostavljeni sudu.

Tužilaštvo je ranije zatražilo da se okrivljenom D. S. izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu pet godina bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

U automobilu "Koridora Srbije", koji je velikom brzinom uleteo u prostor naplatne rampe "Doljevac", gde su dva automobila već stajala, nalazio se i direktor tog preduzeća Zoran Babić.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe "Doljevac", od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se sudar koji se dogodio u 8.31 časova ne vidi, podseća RTS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.