08. mart  2021. 16.13  | Izvor: Tanjug

Slučaj Doljevac: Završne reči 21. aprila

NIŠ -

Osnovni sud u Nišu zakazao za 21. april izlaganje završnih reči na suđenju vozaču "Koridora Srbije" D. S. zbog udes na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojem je u januaru 2019. godine jedna osoba poginula, a pet teže i lakše povređeno, prenosi RTS.

Završne reči tužilaštva i odbrane očekivale su se danas, ali je sa suđenja izostao poslednji svedok, policajac Nikola Mitić, koji je prvi stigao na mesto nesreće 31. januara 2019. godine.

Zbog nedolaska na suđenje sud ga je kaznio sa 50.000 dinara.

Pred sudom je danas iskaz dao veštak saobraćajne struke Boris Antić, inače predsednik Komisije za veštačenje sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

On je, kako navodi RTS, istakao da ta komisija ostaje pri ranijim zaključcima o uslovima u vreme nesreće, koji su i dostavljeni sudu.

Tužilaštvo je ranije zatražilo da se okrivljenom D. S. izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu pet godina bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

U automobilu "Koridora Srbije", koji je velikom brzinom uleteo u prostor naplatne rampe "Doljevac", gde su dva automobila već stajala, nalazio se i direktor tog preduzeća Zoran Babić.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe "Doljevac", od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se sudar koji se dogodio u 8.31 časova ne vidi, podseća RTS.

Tagovi
Srodne vesti