Složili se Anderleht i Standard: Bez gostujućih navijača do kraja sledeće sezone

Izvor: B92, 12.Dec.2023, 00:42

Složili se Anderleht i Standard: Bez gostujućih navijača do kraja sledeće sezone

Utakmice između Anderlehta i Standarda iz Liježa igraće se bez prisustva gostujućih navijača do kraja sezone 2024/2025, navodi se u saopštenju klubova.

U saopštenju se ističe da je ova odluka doneta posle brojnih incidenata poslednjih meseci u kojima su učestvovali navijači Anderlehta i Standarda.

Anderleht i Standard su u nedelju odigrali bez pobednika, 2:2 u meču 17. kola belgijskog šampionata.

"Tokom poslednjih šest godina, 'klasiko' je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekidan četiri puta", objasnili su iz ova dva kluba koje Fudbalski savez Belgije redovno kažnjava zbog incidenata.

Utakmica osmine finala Kupa Belgije između Anderlehta i Standarda bila je prošlog četvrtka prekinuta na duže vreme, a navijači oba kluba su oštetili tribine, bacali stolice i koristili pirotehnička sredstva.

Lokalni mediji navode da se očekuje da Fudbalski savez Belgije (RBFA) kazni oba kluba zbog incidenata navijača.

Anderleht se nalazi na drugom mestu na tabeli belgijskog prvenstva sa 35 bodova, dok je Standard deveti sa 21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.