Slom barakuda: Hrvatska izgubila vaterpolo krunu, Španija u finalu prvenstva sveta

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slom "barakuda": Hrvatska izgubila vaterpolo krunu, Španija u finalu prvenstva sveta

Vaterpolisti Španije prvi su finalisti Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Oni su u prvom polufinalu u Gvangžuu savladali aktuelne svetske šampione, reprezentativce Hrvatske sa 6:5 (2:1, 2:1, 2:0, 0:3).

Hrvati su odigrali katastrofalno u fazi napada, na početku poslednje četvrtine gubili su sa 6:2. Ni to što su poslednjih osam minuta dobili sa 3:0 nije uspelo da popravi utisak.

Ne samo što su izgubili svetsku krunu koju su pre dve godine osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Budimpešti već se nisu uspeli plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Kako su igrali u fazi napada najbolje govori podatak da su svega tri od ukupno 13 puta uspeli da iskoriste prednost igrača više u bazenu.

Golman Španije Lopez odlično je branio, tako da se još jednom pokazalo da je Španija fatalna za "barakude" pošto ih je treći put pobedila na svetskim prvenstvima.

U timu Ivice Tucaka najbolji je bio Maro Joković koji je postigao tri gola.

Hrvatska je na ovom prvenstvu igrala bez najboljeg igrača Sandra Sukna, koji je pre dve godine bio najzaslužniji za titulu u Budimpešti.

Hrvatski mediji navode da je ovo možda bio i najgori meč u ovoj generaciji, gori i od onog pre tri godine na ostvaranju Evropskog prvenstva kada ih je pobedila Srbija sa 13:6.

Španija će u finalu Svetskog prvenstva igrati sa pobednikom meča između Mađarske i Italije.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vaterpolisti Italije u finalu Svetskog prvenstva, za zlato sa Španijom

Izvor: B92, 25.Jul.2019

Vaterpolo reprezentacija Italije boriće se sa Španijom za titulu svetskog prvaka na šampionatu u Južnoj Koreji...Italijani su u drugom polufinalu pobedili Mađarsku sa 12:10 (2:4, 5:1, 2:2, 3.3), dok je Španija prethodno pobedila Hrvatsku sa 6:5 (2:1, 2:1, 2:0, 0:3)...Činilo se da će Mađari biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.