Vaterpolisti Italije u finalu Svetskog prvenstva, za zlato sa Španijom

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Italije u finalu Svetskog prvenstva, za zlato sa Španijom

Vaterpolo reprezentacija Italije boriće se sa Španijom za titulu svetskog prvaka na šampionatu u Južnoj Koreji.

Italijani su u drugom polufinalu pobedili Mađarsku sa 12:10 (2:4, 5:1, 2:2, 3.3), dok je Španija prethodno pobedila Hrvatsku sa 6:5 (2:1, 2:1, 2:0, 0:3).

Činilo se da će Mađari biti ti koji će na megdan Špancima, posebno kada su posle prve četvrtine vodili sa 4:2, ali usledio je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preokret.

Frančesko di Fulvio i Gonzalo Ečenike odigrali su odlično u drugoj četvrtini koju su Italijani dobili sa ubedljivih 5:1, pa su na poluvreme otišli sa dva gola prednosti, 7:5.

Mađarska je uspela u trećoj četvrtini da izjednači, ali je u finišu primila nekoliko lakih golova, a kada je Ečenike postigao gol za 11:9, sve je bilo jasno, Italijani su već mogli da počnu da slave.

Ečenike je postigao četiri gola, Di Fulvio tri, Nikolo Figari dva za Italijane, dok su po dva gola u timu Mađarske postigli Marton Vamoš, Danijel Angijal i Đerđ Zalanki.

Finale je na programu u subotu 27. jula od 11.30 po našem vremenu.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.