Slavni sportista pre jedne decenije ubio devojku, sada ga puštaju iz zatvora: Njena majka se nije protivila tome

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 19:03

Slavni sportista pre jedne decenije ubio devojku, sada ga puštaju iz zatvora: Njena majka se nije protivila tome

Smatra da se nije suočio sa istinom, ali uslovna kazna joj ne smeta.

Bivši olimpijski i paraolimpijski atletičar iz Južne Afrike, Oskar Pistorijus biće ranije pušten iz zatvora, deceniju nakon što je usmrtio svoju devojku, Rivu Stinkamp, navele su vlasti u toj zemlji u petak, 24. novembra.

Odbor za uslovni otpust koji je odlučivao o tome da li je 37-godišnji Pistorijus sposoban za društvenu reintegraciju, odlučio je da ga pusti na uslovnu slobodu od 5. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iduće godine, saopšteno je iz kazneno-popravnog odeljenja.

- Gospdin Pistorijus će dovršiti ostatak svoje kazne u popravnom sistemu u zajednici, te će biti nadgledan u skladu sa uslovima uslovne kazne dok ona ne istekne - naveli su.

Ranije, majka Rive Stenkamp je rekla na saslušanju za uslovni otpust da ne veruje da je on rehabilitovan niti da pokazuje istinsko žaljenje.

- Rehabilitacija zahteva od osobe da se iskreno suoči sa punom istinom svog zločina i njegovim posledicama. Niko ne može da tvrdi da žali, ako se u potpunosti nije suočio sa istinom - rekla je ona pred odborom.

Ipak, njen portparol je odboru rekao da se ona ne protivi uslovnoj kazni za Pistorijusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.