Slavlje u Prištini i drugim delovima Kosova zbog istorijskog uspeha Albanije

Izvor: Blic, 11.Okt.2015, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje u Prištini i drugim delovima Kosova zbog istorijskog uspeha Albanije

Fudbalsku utakmicu u kojoj je Albanija pobedila Jermeniju (3:0) i tako se plasirala na Evropsko prvenstvo 2016. godine, pratilo je oko hiljadu građana Kosova koji su trijumf proslavili na ulicama Prištine.

Odmah nakon poslednjeg zvižduka sudije na utakmici, u Prištini se mogao videti vatromet koji je dolazio iz raznih delova grada.

Albanija se prvi put posle 70 godina od postojanja fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reprezentacije kvalifikovala za jedno veliko takmičenje.

Posle završetka utakmice, mnogi navijači na ulicama Prištine su rekli kako se ostvario san brojnih albanskih sportista, ne samo iz Albanije, već i svih krajeva u kojima žive Albanci.

Kosovski Albanci, kazali su oni, imaju još više razloga da se raduju jer više od polovine reprezentacije čine igrači poreklom sa Kosova.

Ulicama Prištine su se čule i sirene vozila koja na krovovima imaju albanske zastave.

Fudbalska reprezetacija Albanije izborila je direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici poslednjeg, osmog kola grupe I na gostovanju savladala Jermeniju sa 3:0.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.