Slavlje Cibone u sablasno praznoj Areni, Šarićeva simultanka deklasirala Cedevitu

Izvor: Blic, 27.Apr.2014, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje Cibone u sablasno praznoj Areni, Šarićeva simultanka deklasirala Cedevitu

Košarkaši Cibone došli su do trofeja ABA lige, jedinog koji im je nedostajao u slavnoj istoriji kluba. Pobedili su Cedevitu u finalu regionalnog takmičenja sa 72:59 (18:14, 16:12, 16:13, 22:20), za šta je najzaslužniji bio sjajni Dario Šarić.

Ispunili su cilj zagrebački timovi polufinalnim podvigom protiv Crvene zvezde i Partizana čime je izvađena ulaznica za Evroligu, igrali su za prestiž, a Cibona je više želela trofej i zasluženo slavila sa velikom prednošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na početku je Cibona najavila pobednički ritam serijom od 10:0, Cedevita je uzvratila i izjednačila, ali je ponovo tim Slavena Rimca otišao na +10, prednost oko koje se uglavnom kretao rezultat tokom meča.

U 33. minutu, Šarićeva trojka je odvela Cibose na 55:39, njegovi saigrači na klupi bili su nestrpljivi čekajući kraj meča, a talentovani lider ekipe je nastavio da nastavio da oduševljava malobrojne navijače blokadama u završnici.

Ni on nije mogao da dočeka kraj utakmice, poveo je navijanje dok je Siriščević izvodio slobodna bacanja u poslednjem minutu, a meč je završio sa 23 poena, 11 skokova, sedam asistencija i pet blokada.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bajka Cibone u sablasno praznoj Areni, Šarićeva simultanka deklasirala Cedevitu

Izvor: Blic, 27.Apr.2014

Košarkaši Cibone došli su do trofeja ABA lige, jedinog koji im je nedostajao u slavnoj istoriji kluba. Pobedili su Cedevitu u finalu regionalnog takmičenja sa 72:59 (18:14, 16:12, 16:13, 22:20) u beogradskoj Kombank Areni, za šta je najzaslužniji bio sjajni Dario Šarić...Ispunili su cilj zagrebački...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.