Apel ministarstva: Otkupljivači da se drže dogovora o iznosu otkupnine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2024, 12:05

Apel ministarstva: Otkupljivači da se drže dogovora o iznosu otkupnine

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apelovalo je danas na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline.

Ministarstvo je to saopštilo povodom pritužbi većeg broja malinara koje je dobilo, naročito iz južne Srbije, Mačve, Podrinja i Podgorine, da pojedini otkupljivači maline ne poštuju dogovor od 31. maja, po kome početna otkupna cena maline iznosi 250 dinara po kilogramu i da isplaćuju značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niže cene.

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede još jednom apeluje na sve otkupljivače maline da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, kako bi se izbegla diskriminacija malinara, kao i ugrožavanje rentabilnosti njihovog poslovanja", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Ministarstvo ističe da je poštovanje dogovora o iznosu početne otkupne cene maline od 250 dinara po kilogramu važno i zbog učvršćivanja međusobnog poverenja između države, malinara i otkupljivača maline.

"Samo složni i jedinstveni, držeći se date reči i postignutog dogovora, možemo da obezbedimo uspeh naših malinara i otkupljivača na sve zahtevnijem i izazovnijem evropskom i svetskom tržištu malina", poručio je ministar Aleksandar Martinović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo apeluje na otkupljivače malina da plaćaju "dogovorenu cenu od 250 dinara"

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2024

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije apelovalo je danas na sve otkupljivače malina da se pridržavaju postignutog dogovora o iznosu početne otkupne cene maline, od 250 dinara po kilogramu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.