Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 09:00

Skromni Jokić gledao šou-tajm Demijana Lilarda, tandem Porzingis-Dončić nije zaustavio Kliperse (VIDEO)

Džejms Harden zasuo koš Lejkersa u obračunu bez Vestrbura i Džejmsa

Srpski as Nikola Jokić imao je skroman učinak u porazu svog Denvera od Portlanda (115:125), pošto je meč okončao sa svega osam ubačenih poena, pet skokova, ali i odličnih 13 asistencija. Doduše, Jokić je na terenu proveo 24 minuta, pošto je trener Majk Meloun odlučio da ga odmori u poslednjoj deonici. Čitavo veče u NBA ligi obeležio je fantastični Demijan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lilard, koji je postigao 45 poena i imao 12 asistencija, uz čak 11 pogođenjih šuteva za tri poena.

Lilard je na ovaj način izjednačio sopstveni ligaški rekord po broju ubačenih trojki, a to je učinio iz 18 pokušaja. Denver je bio oslabljen izostancima Džamala Marija i Gerija Herisa, Jokić je pokušao da preuzme glavnu ulogu u timu, ali jednostavno nije išlo. Srbin je iz igre šutirao 3/8, a za tri poena je imao dva neuspešna pokušaja.

Sa druge strane, Lilard je je sipao iz svih pozicija, a bilo je slučajeva kada je bio bliži polovini terena nego liniji 7,24. Odisao je samopouzdanjem i potpuno izbacio protivničku odbranu iz težišta, a u trenucima kada bi se kompletna odbrana orjentisala na njegovo zaustavljanje podelio bi asistenciju za svoje igrače.

Fantastični Džejms Harden bio je dominantan u laganom slavlju Hjusona nad Lejkersima, mada je sastav iz Los Anđelesa bio desetkovan izostankom Lebrona Džejmsa zbog bolovima u preponama. Ipak, ni Roketsi nisu mogli da računaju na povređenog Vestbruka, pa ih to nije sprečilo da budu na visini zadatka - 113:97.

Harden je meč završio sa 39 postignutih poena, 12 asistencija i osam skokova, dok je u protivničkom taboru jedini iznad proseka bio Kuzma sa 21 postignutim poenom.

Tandem Porzingis-Dončić bio je najefikasniji u okršaju sa Los Anđeles Klipersima, ali mu to nije bilo dovoljno da dođe do slavlja (111:126). Kliperski su daleko bolje odigrali timski od protivnika, imali su čak trojicu igrača sa preko 20 postignutih poena, što je bilo više nego dovoljno da se dođe do trijumfa.

Porzingis je ubacio 30 poena, Dončić jedan manje, baš kao i Lenard sa druge strane. Kod Klipersa je Džordž postigao 24 poena, do je Ivica Zubac zabeležio dabl-dabl sa 21 poenom i 15 skokova.

REZULTATI:

Dalas - LA Klipers 111:126

/Porzingis 30 - Lenard 29/

Denver - Portland 115:125

/Porter 27 - Lilard 45/

Hjuston - LA Lejkers 113:97

/Harden 39 - Kuzma 21/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.