Skandal potresa Italiju – na desetine igrača uhvaćeno u nelegalnom klađenju

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 10:25

Skandal potresa Italiju – na desetine igrača uhvaćeno u nelegalnom klađenju

Fudbaler Juventusa Nikolo Fađoli, njegovi sunarodnici i reprezentativci Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo nisu jedini koji su uhvaćeni u nedelu.

Italijanska policija sumnja da je više desetina italijanskih fudbalera učestvovalo u nelegalnom klađenju poslednjih meseci.

List "La Repubblica" tvrdi da je, osim Fađolij, još jedan igrač Juventusa "na tapetu" istražnih organa zbog istog greha.

Fađoli je nakon hapšenja i sam priznao tužiocu delo koje mu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavlja na teret, svojevoljno je predao svoj telefon policiji, što je dovelo do spirale otrkića istražnih organa.

U sve su umešani i fudbaler Njukasla Sandro Tonali i igrač Aston Vile Nikolo Zaniolo, koji su morali da napuste pripreme reprezentacije zbog ovih optužbi. Obojica su obavila informativni razgovor sa policijom.

"La Repubblica" u izdanju u petak donosi vest da je još desetak igrača umešano u ilagalno klađenje i da je jedan od njih Fađolijev saigrač iz Juventusa.

Istraga koja traje nedeljama, bila je fokusirana na aktivnosti jedne kriminalne grupe, ali je policija igrom slučaja došla do imena Nikoloa Fađolija koji je u poslednjih 18 meseci, kako je utvrđeno, uložio 100.000 evra na opklade.

Skandal je toliko veliki da bi osumnjičeni igrači lako mogli na duže vreme da budu izbačeni iz fudbala ukoliko se dokaže da su se bavili nelegalnim klađenjem.

Postoji opcija da im se odredi i blaža kazna u slučaju da sarađuju sa policijom.

U suprotnom, mogla bi da ih snađe maksimalna kazna od tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.