Sjajni Đere odoleo Del Potru i plasirao se u osminu finala Madrida

Izvor: RTS, 08.Maj.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Đere odoleo Del Potru i plasirao se u osminu finala Madrida

Đere – Del Potro 2:1 (6:3, 2:6, 7:5) Posle velike borbe Laslo Đere je savladao Argentinca Huana Martina del Potra i plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu. Naredni rival našeg tenisera je Marin Čilić.
Sjajan meč odigrali su Đere i Del Potro. Naš teniser izašao je kao pobednik. Velika borba od samog starta i u svih 142 minuta igre. Prvi set pripao je našem asu, u drugom sigurniji je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Argentinac, a u trećem posle velike borbe i spasenih nekoliko brejk lopti, Đere koristi svoju prvu šansu, a potom rešava gem, set i meč u svoju korist.

Oba tenisera su snažno ušla u meč. Velika borba rasplamsala se od prvog poena. Prvo je Argentinac propustio brejk priliku, da bi već u narednom gemu Đere, takođe, propustio dve šanse za brejk.
Ključan u prvom setu je bio šesti gem, kada je naš teniser uspeo da oduzme servis protivniku i povede sa 4:2. Potom je naš teniser rutinski priveo set kraju – 6:3.
Drugi set doneo je nastavak velike borbe. Posle uvodnih gemova, koje su teniseri rešili u svoju korist, Argentinac oduzima servis našem teniseru i tako dolazi do brejka prednosti. Đere nije uspeo da se vrati u set, a u osmom gemu Del Potro je iskoristio brejk i set šansu i dobio drugi set sa 6:2.
U odlučujućem setu sjajna igra oba tenisera. Prvi se sa brejk loptama suočio naš teniser u šestom gemu, kada je, posle velike borbe, uspeo da spase tri šanse za protivnika. Đere je pokušao da uzvrati, ali je protivnik odbio njegov napad.
U desetom gemu naš teniser je izašao kao pobednik iako je protivnik imao brejk, set i meč loptu. Potom je napao, osvojio dve vezane brejk prilike, svoje prve šanse u odlučujućem setu, iskoristio je prvu i trasirao put ka trijumfu. Na svoj servis stavio je tačku na ovaj meč i veliku pobedu nad Del Potrom – 7:5 u trećem setu.
Tok meča:
16.59 – Kraj meča. Đere je siguran na svoj servis - 7:5 u trećem setu.
16.54 – Sada Đere napada servis protivnika i osvaja dve vezane brejk prilike. Koristi prvu i vodi sa 6:5 i ima priliku da servisom reši meč u svoju korist.
16.49 – Novi gem i nova brejk, a ujedno i meč lopta za Del Potra, Đere uspeva da se izvuče i osvoji gem, 5:5.
16.42 – U narednom gemu naš teniser pritiska servis protivnika, 15:30. Ipak, Delpo uspeva da se izvuče sa tri sjajan servisa, 4:5. 
16.37 – Đere osvaja gem sa nulom - 4:4.
16.33 – Delpo je potom lako osvojio svoj servis gem -3:4.
16.30 – Argentinac propušta dve brejk prilike u šestom gemu. Đere uspeva da se izvuče, i posle dve propuštene prednosti, Delpo osvaja novu brejk šansu. Useldilo je novo izjednačenje. Potom i novi đus posle prednosti za našeg tenisera. Đere potom uspeva da osvoji gem - 3:3.
16.10 – Đere osvaja svoj servis-gem bez izgubljenog poena – 2:2 u trećem setu.
16.02 – Nema brejka na početku odlučujućeg seta – 1:1.
15.48 – Del Potro na servis našeg tenisera dolazi do prve set-lopte. Đere uspeva da se odbrani. Ipak, Delpo je neumoljiv i uspeva da oduzme servis i reši drugi set sa 6:2.
15.42 – Potom su oba tenisera osvojila svoje servis-gemove – 5:2.
15.32 – U narednom gemu Argentinac koristi greške našeg asa i osvaja brejk loptu, koristi je i ima brejk prednosti – 1:3.
15.23 – Naš teniser osvaja svoj servis – 1:1.
15.20 – Argentinac je siguran na svoj servis na startu drugog seta – 0:1 
15.15 – Đere uzvraća istom merom i stavlja tačku na prvi set – 6:3.
15.14 – Delpo osvaja gem bez izgubljenog poena i smanjuje na 5:3.
15.09 – Đere je siguran na svoj servis i time materijalizuje brejk – 5:2.
15.06 – Naš teniser napada servis protivnika i osvaja tri vezane brejk šanse. Koristi drugu, i sada ima brejk prednosti, 4:2.
15.00 – Đere uzvraća istom merom, 3:2.
14.58 – Argentinac bez izgubljenog poena osvaja svoj servis-gem – 2:2.
14.53 – Nastavlja se velika borba, sada Argentinac osvaja brejk šansu. Naš teniser uspeva da se odbrani. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za našeg tenisera. Potom Đere vezuje dva poena i osvaja gem, 2:1.
14.48 – U narednom gemu naš teniser je napao servis protivnika, propustio je dve brejk prilike. Delpo uspeva da osvoji gem – 1:1.
14.41 – Đere spasava jednu brejk loptu i dolazi do početnog gema u meču.
14.36 – Počeo je meč u Madridu, prvi na servisu srpski teniser.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đere spasao meč loptu pa pobedio Del Potra!

Izvor: B92, 08.Maj.2019

Srpski teniser Laslo Đere eliminisao je Huana Martina del Potra u drugom kolu Mastersa u Madridu...Đere je nadigrao Argentinca u tri seta sa 6:3, 2:6, 7:5, posle dvoipočasovne borbe u njihovom prvom međusobnom duelu...Naš teniser je pokazao izuzetnu mentalnu snagu jer je u trećem setu prvo spasao...

Nastavak na B92...

Parada pobede

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2019, 08:02

Na Crvenom trgu je održana Parada pobede povodom 74. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Kako je izgledalo, pogledajte u snimku. Program posvećen Danu pobede. .

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.