Đoković i Đere nastavljaju pohod u Madridu

Izvor: RTS, 09.Maj.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Đere nastavljaju pohod u Madridu

Srpski teniseri Novak Đoković i Laslo Đere nastavljaju pohod na mastersu u Madridu. Prvi će na teren Đere koji od 12 časova igra protiv Marina Čilića, dok će sat i po vremena kasnije Đoković nastupiti protiv Žeremija Šardija. Oba meča moći ćete da pratite u direktnim prenosima na programima RTS-a, a tekstualne prenose na našem portalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Đere je u "Magičnoj kutiji" nastavio sa sjajnim partijama ove sezone i posle Dušana Lajovića, eliminisao i Argentinca Huana Martina del Potra. To je Laslu bila druga pobeda u karijeri nad nekim od najboljih 10 igrača, a sada ga čeka novi težak zadatak.
Marin Čilić jeste 11. na ATP listi, ali ne igra na zavidnom nivou, pa Srbin ima čemu da se nada u prvom međusobnom duelu.
"Nikada nismo igrali do sada, ali jesmo trenirali jednom. Sličan je igrač kao Del Potro – ima jak servis i snažne udarce sa osnovne linije. Trudiću se da se oporavim i da spreman dočekam meč", kazao je Đere koji otvara teren "Aranča Sančes".
S druge strane, Novak će nastupiti na terenu "Manolo Santana", njegov duel je drugi po redu nakon onog između Simone Halep i Ešli Barti.
Đoković i Šardi sastajali su se 12 puta u dosadašnjim karijerama, a srpski teniser svaki put napustio je teren sa osmehom.
Možda je još zanimljivija činjenica da Šardi nikada u karijeri nije osvojio ni sezt protiv Đokovića, a poslednji međusobni duel, prošle godine u Šangaju, Novak je rešio u svoju korist 6:3, 7:5.
Masters u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.536.160 evra, a titulu brani Nemac Aleksander Zverev.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski teniseri nastavljaju pohod u Madridu: Đoković na Šardija, Đere na Čilića

Izvor: B92, 09.Maj.2019

Srpski teniseri Novak Đoković i Laslo Đere u četvrtak nastavljaju takmičenje na Mastersu u Madridu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.