Sjajne vesti za Srbiju: Novak IGRA u finalu Dejvis kupa

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajne vesti za Srbiju: Novak IGRA u finalu Dejvis kupa

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić otkrio da će njegov tim na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru igrati u najjačem sastavu, sa prvim teniserom sveta

Sjajne vesti za reprezentaciju Srbije stižu iz Njujorka, pre početak US Opena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Novak Đoković igraće za selekciju Srbije na finalu Dejvis kupa u novembru u Madridu.

"Da, imamo fantastičnu vest - Novak će učestvovati na finalnom turniru u Madridu", izjavio je selektor Srbije Nenad Zimonjić.

"Imao sam prilike da razgovaram sa njim u Njujorku, dan uoči početka US Opena i Novak je potvrdio da će se pridružiti timu u Madridu. Biće to ogromno pojačanje za nas i svi sa nestrpljenjem očekujemo učešće na tom takmičenju koje će ujedno i biti prvi turnir na kome će se igrati u ovom novom formatu", izjavio je Zimonjić.

Sa Novakom Đokovićem u timu Srbija je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Dejvis kupa, čiji je pehar podigla jedanput u istoriji - 2010. godine.

"Finalni sastav reprezentacije po novim pravilima mora da se objavi 20 dana pre početka turnira i ja se nadam da ću taj sastav imati posle turnira u Šangaju koji se završava 13. oktobra, kako bi se na vreme pripremili i organizovali. Definitivno, sa Novakom imamo ogromno pojačanje, veoma mi je drago da će se priključiti timu nakon dužeg odsustva, a i on sam je poručio da će mu biti veliko zadovoljstvo da ponovo igra za reprezentaciju i da se uželeo igranja za nacionalni tim", naveo je selektor Srbije.

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održano u Madridu, od 18. do 24. novembra, i na njemu će se za "salataru" boriti 18 ekipa.

Voljom žreba selekcija Srbije smeštena je u grupu A u okviru koje će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana.

Uoči završnog turnira Dejvis kupa igraće se finalni turnir sezone u Londonu, do 17. novembra, na kojem će jedan od favorita biti Đoković.

"Verujem da će se Novaku turnir u Londonu završiti u nedelju kada se igra finale. On će se odmah po završetku završnog mastersa priključiti ekipi u Madridu. Ostatak tima i ceo stručni štab naše reprezentacije doći će malo ranije, već od četvrtka 14. novembra, kako bi adaptirali na uslove za igru, pošto je i velika nadmorska visina (667 metara), a da bi se pripremili za mečeve. Takmičenje u prestonici Španije počinje 18. novembra, a za nas dva dana kasnije, kada igramo prvi duel protiv Japana", objasnio je Nenad Zimonjić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lepa vest iz Njujorka: Novak igra finale Dejvis kupa

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2019

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić otkrio je da će njegov tim na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru igrati u najjačem sastavu, prevođen prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem. "Da, imamo fantastičnu vest, Novak će učestvovati na finalnom turniru u Madridu",...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.