Siti odličan, Njukasl nemoćan

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti odličan, Njukasl nemoćan

Fudbaleri Mančester sitija pokazali su da su s razlogom uz Čelsi najveći favoriti za titulu u Premijer ligi.

Ekipa Manuela Pelegrinija pobedila je u poslednjem meču 1. kola Premijer lige Njukasl kod kuće sa ubedljivih i uverljivih 4:0.

'Građani' su sav posao na premijeri u novoj sezoni praktično završili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali dva gola i igrača više.

David Silva načeo je mrežu gostiju već u šestom minutu nakon odbitka, a u 22. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minutu Aguero je duplirao prednost nakon šmekerske asistencije Džeka petom.

Lako je siti mogao da postigne još barem dva gola u prvom poluvremenu, a u 45. minutu im je posao olakšao Stiven Tejlor koji je dobio direktan crveni karton nakon što je namerno udario Aguera.

U nastavku je pitanje bilo samo kojim će rezultatom meč biti završen. Jaja Ture je postigao prelep gol iz slobodnog udarca u 50. minutu što je njegov četvrti gol u poslednja četiri duela protiv Njukasla, a rezervista Samir Nasri je postavio je konačnih 4:0 15-ak minuta pre kraja.

Jedina loša stvar po Siti na ovom meču je povreda kapitena Vensana Kompanija u drugom poluvremenu, a zbog povrede u timu nije bilo ni Matije Nastasića. Aleksandar Kolarov je presedeo meč na klupi, dok Stevan Jovetić nije bio u kombinaciji za ovaj meč.

Pelegrini je meč počeo sa napadačkim tandemom Džeko-Aguero, dok su iza njih sjajno delovali Silva, Navas, Fernandinjo i Ture.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer liga: Siti napunio mrežu Njukasla i poslao ozbiljnu poruku rivalima

Izvor: Sportal.rs, 19.Avg.2013

Novi trener i nova, lepša priča na "Etihadu". Manuel Pelegrini debitovao je na klupi Mančester sitija, a „građani“ su ubedljivo nadigrali Njukasl u uvodnom kolu Premijer lige, 4:0 (2:0).

Nastavak na Sportal.rs...

Pelegrinijev debi iz snova: Siti razneo Svrake! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2013, 00:07

Kakav debi Manuela Pelegrinija na klupi Mančester Sitija! Građani su razbili Njukasl u pramaparčad, slavili sa 4:0, iako su mogli ubedljivije i istakli kandidaturu za premijerligaški tron. Već se tu „vidi ruka“ sjajnog čileanskog stručnjaka. Siti igra dopadljiv, napadački fudbal, sa pas igrom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Siti razbio Njukasl i od Junajteda preuzeo vrh tabele

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2013

Mančester siti je od starta sezone istakao kandidaturu za osvajanje titule u Premijer ligi. Na najbolji mogući način Građani su odgovorili na trijumf Junajteda protiv Svonsija.. (FOTO: AP). Siti je razbio Njukasl, koji nije bio ni bleda senka tima od prošle godine. Serija je otvorena već u šestom...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.