Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.08.2013.

22:50

Siti odličan, Njukasl nemoćan

Fudbaleri Mančester sitija pokazali su da su s razlogom uz Čelsi najveći favoriti za titulu u Premijer ligi.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Ekipa Manuela Pelegrinija pobedila je u poslednjem meču 1. kola Premijer lige Njukasl kod kuće sa ubedljivih i uverljivih 4:0.

’Građani’ su sav posao na premijeri u novoj sezoni praktično završili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali dva gola i igrača više.

David Silva načeo je mrežu gostiju već u šestom minutu nakon odbitka, a u 22. minutu Aguero je duplirao prednost nakon šmekerske asistencije Džeka petom.

Lako je siti mogao da postigne još barem dva gola u prvom poluvremenu, a u 45. minutu im je posao olakšao Stiven Tejlor koji je dobio direktan crveni karton nakon što je namerno udario Aguera.

U nastavku je pitanje bilo samo kojim će rezultatom meč biti završen. Jaja Ture je postigao prelep gol iz slobodnog udarca u 50. minutu što je njegov četvrti gol u poslednja četiri duela protiv Njukasla, a rezervista Samir Nasri postavio je konačnih 4:0 15-ak minuta pre kraja.

Jedina loša stvar po Siti na ovom meču je povreda kapitena Vensana Kompanija u drugom poluvremenu, a zbog povrede u timu nije bilo ni Matije Nastasića. Aleksandar Kolarov je presedeo meč na klupi, dok Stevan Jovetić nije bio u kombinaciji za ovaj meč.

Pelegrini je meč počeo sa napadačkim tandemom Džeko-Aguero, dok su iza njih sjajno delovali Silva, Navas, Fernandinjo i Ture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu