Siti i Čelsi ubedljivi, trijumf Junajteda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti i Čelsi ubedljivi, trijumf Junajteda

Nove pobede lidera iz Mančestera, het-trik Alvara Morate, te preokret Evertona, obeležili su subotnje mečeve šestog kola Premijer lige.

Siti je nastavio da razbija rivale, posle Votforda deklasirao je i Kristal Palas sa 5:0, uz dva gola Rahima Sterlinga.

Junajted prati gradskog rivala u stopu, "Crveni đavoli" su minimalnim rezultatom slavili u Sautemptonu, novim golom Romelua Lukakua, u meču u kojem su žestoke međusobne duele vodili Nemanja Matić i Dušan Tadić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Iza Mančunijana je šampion Čelsi koji je pregazio Stouk sa 4:0, uz prvi het-trik Alvara Morate u Premijer ligi. Dvostruki asistent bio je Cezar Aspilikueta.

Bornmut je poveo na Gudisonu početkom drugog poluvremena, ali je rezervista Omar Baje Nijase, koji je zamenio Vejna Runija, sa dva gola doneo Evertonu trijumf 2:1.

Veliku pobedu u gostima ostvario je Votford, istim rezultatom je slavio u Svonsiju, pogotkom Ričarlsona u poslednjem minutu susreta. Golova nije bilo samo u duelu Barnlija i Hadersfilda.

Siti je "slomio" nesrećni Palas na prelazu između dva poluvremena. "Građani" su poveli minut pre pauze posle akcije Silve i Sanea, koji je u šestom minutu nastavka asistirao Sterlingu za prvi od dva gola.

Drugi je postigao samo osam minuta kasnije, da bi tačku na meč stavili Aguero i Delf u poslednjih 11 minuta, posle novih asistencija Silve i Sanea.

Junajted je jedini gol na stadionu "Svetlosti" postigao već u 20. minutu, Jang je uspeo da centrira pored Tadića, Hoet se okliznuo i nije uspeo da isprati Lukakua koji je šesti put u sezoni zatresao mrežu.

"Sveci" su u nastavku meča nadigrali "Crvene đavole", Matić i Tadić su vodili bespoštednu bitku na sredini terena, ali domaćin nije uspeo da probije odbranu gostiju na čelu sa sjajnim Filom Džonsom.

Čelsi je za pola sata rešio gostovanje u Stouku, zahvaljujući španskom triju Aspilikueta-Morata-Pedro. Već u drugom minutu Aspilikueta je pronašao Moratu za 1:0, da bi u 30. vođstvo duplirao Pedro.

U poslednjh 15 minuta Morata postiže još dva gola, uz novu asistenciju Aspilikuete i jednu Bakajoka, za svoj prvi het-trik u Engleskoj i novu pobedu šampiona.

Džošua King je u 49. minutu šokirao "Karamele" kada je realizovao asistenciju Danijelsa, ali Everton uspeva da preokrene u završnici. Nijase menja Ruija u 55. minutu, da bi u poslednjih 15 postao junak Gudisona sa dva pogotka.

Totenhem posle drame bolji od Vest Hema

Ekipa Totenhema pobedila je sa 3:2 Vest Hem u šestom kolu Premijer lige.

Izabranici Maurisija Poćetina kontrolisali su veći deo utakmice, ali se onda u završnici meča Vest Hem probudio i žestoko napadao ne bi li došao do boda.

"Pevci" su silno krenuli i u roku od četiri minuta postigli dva gola.

Oba puta strelac je bio reprezentativac Engleske Hari Kejn (34,38). Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu i činilo se da će gosti lako ostvariti trijumf.

Da sve bude još bolje za Totenhem, Kristijan Eriksen je u 60. minutu postigao gol za 3:0. Danac je prihvatio odbitak na nekih 16 metara od gola i snažno poslao loptu u mrežu.

Međutim u narednih deset minuta izdešavala se su stvari iz kojih smo mogli pretpostaviti da ćemo možda videti dramu.

Prvo će Ćićarito u 65. minutu smanjio na 1:3, a potom je i u 70. minutu Serž Orije dobio crveni karton.

Vest Hem znao je kako to da iskoristi i preko Kujatea u 87. stižu do 2:3. Masuaku je sjajno centrirao, a Kujate glavom poslao loptu u gol.

Do kraja meča domaći su pokušavali ali nisu uspeli da postignu još jedan gol. Na terenu je bilo dosta tenzije, pa smo u nadoknadi vremena videli dosta komešanja, a sudija Oliver je podelio nekoliko žutih kartona u ovom periodu.

Na kraju, Totenhem stiže do važne pobede, dok Vest Hem beleži čak četvrti poraz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.