Siniša bi bio ponosan – dres Zvezde i reprezentacije su bili posebni

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 09:45

"Siniša bi bio ponosan – dres Zvezde i reprezentacije su bili posebni"

Brat pokojnog Siniše Mihajlovića, Dražen, pričao je za B92.net o fudbaleru koji je jednako bio voljen u Srbiji i Italiji.

Više od šest meseci prošlo je od kada je legendarni fudbaler izgubio utakmicu sa leukemijom, ali sećanje na ubojitu levicu jugoslovenskog i evropskog fudbala i dalje živi.

Za ovih pola godine nema prilike u kojoj se bivšem fudbaleru Vojvodine, Crvene zvezde, Sampdorije, Lacija, Intera i Rome nije ukazala zaslužena počast.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ordena Karađorđeve zvezde prvog stepena za naročite zasluge, utakmice Zvezde i Vojvodine na početku prolećnog dela minule sezone, pa sve do izložbe u Mihinu čast, koja je za posetioce otvorena do 3. agusta uz besplatan ulaz.

Na jednom mestu objedinjeni su dresovi, trofeji, fotografije, dokumenti i drugi artefakti Siniše Mihajlovićai Paola Rosija, dvojice fudbalera koji su bili voljeni i poštovani i u Srbiji, ali i na Apeninskom poluostrvu.

"Verovatno bi bio ponosan na sve ovo", rekao je Sinišin brat Dražen Mihajlović za B92.net.

Simbolično, na levoj strani po ulasku u Muzej nalazi se postavka posvećena Mihajloviću, sačinjena o dresova i fotografija iz igračih dana, ali tu su i momenti ovekovečeni dok je kao trener vodio Bolonju, Kataniju, Sampdoriju, Fiorentinu, Milano i Torino, ali i fudbalsku reprezentaciju Srbije.

"Bilo je veoma emotivno za mene, to se moglo videti pre otvaranja ove izložbe. Došao sam sat vremena pre početka da bih ušao i video sve ovo. Zaista sam se iznenadio koliko je ovde eksponata koji me podećaju na njegov život i karijeru", rekao je Dražen.

Pored fotografija na kojoj pozira sa peharom Lige šampiona, tu je i ona na kojoj je uhvaćen karakterističan šut levom nogom i podignuta kragna na dresu Lacija, pa sve do one na kojoj je sa suprugom Arijanom, izložena je i legedndarna fotografija Mihajlovića u dresu Jugoslavije, u koju je pucao njegov najbolji prijatelj u rodnom Borovu.

"Ove fotografije posebno koje se nalaze na ovim zidovima podećaju na njega. Imam osećaj kao da se sada sve to dešava", rekao je Dražen Mihajlović.

Siniša Mihajlović je bio primer borca na terenu, ali i van njega. Neko ko je preživeo siromaštvo, rat, nepravde i uvek je ostao dosledan sebi.

"Ovakva dešavanja su uvek dobrodošla, da se podesti na njega. Siniša je bio taj most koji je spajao Italiju i Srbiju. Sve ovo ovde čini njegov život njegovu karijeru, svaki dres, svaki trofej i na sve to je bio ponosan. Kroz njegovu priču, mislim da su dres Zvezde i reprezentacije na njega ostavili najveći trag", poručio je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.