Sin Džona Stoktona potpisao za Jutu

Izvor: B92, 17.Mar.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Džona Stoktona potpisao za Jutu

Dejvid Stokton, sin jedne od najvećih legendi NBA lige, u Juti će pokušati da nastavi očevim stopama nakon par neuspelih ugovora van Amerike.

Omaleni plejmejker 2014. nije uspeo da bude draftovan, a ove sezone prosečno je beležio 16.3 poena i 5.2 asistencije u G ligi.

Amerikanac prvi put je zapao za oko balkanskoj javnosti kada je 2016. objavljeno da je sa zagrebačkom Cedevitom potpisao trogodišnji ugovor. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stokton je bio jedan od onih stranaca koji se nisu snašli, pa je već u novembru iste godine dobio otkaz.

Posle Hrvatske, oprobao se na Novom Zelandu, ali ni tu nije uspeo da završi sezonu. Posle dobrog početka, statistika mu je značajno opala, pa je i tu uspeo da bude otpušten početkom 2017.

Očekuje se da dvadesetpetogodišnjak potpiše ugovor na deset dana sa Jutom, koja je u problem zbog nedavne povrede Rikija Rubija.

Njegov otac, legendarni Džon Stokton, u Džezu proveo je 19 godina, a deset puta bio Ol-star, povučeni su mu brojevi i u Juti i na Gonzagi, a ujedno je i najbolji asistent lige ikada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sin Džona Stoktona - i Nade Stepović - potpisao za Jutu!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Mar.2018

Nekad Džon, danas Dejvid! Danas i u narednih 10 dana. Barem. Dejvid Stokton, sin legendarnog Džona Stoktona, člana Kuće slavnih, jednog od najboljih plejmejkera u istoriji košarkaške igre i čoveka uz čije su se asistencije budili i odlazili u krevet svi zaljubljenici u NBA ligi rođeni 80-ih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.