Simonović pred Zadar: Šutalo najveća opasnost

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Mar.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simonović pred Zadar: Šutalo najveća opasnost

Do kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja ostalo je još samo tri kola, a crveno-belima je neophodna još jedna pobeda kako bi i defitivno obezbedili prvo mesto na kraju ABA lige.
(FOTO: N. Negovanović)
Prva prilika za to je duel sa Zadrom, ali treba istaći da izabranike trenera Dejana Radonjića u Dalmaciji očekuje veoma težak posao.
Zadrani se nalaze u prilično nezavidnoj situaciji jer se zajedno sa Širokim grčevito bore za opstanak.
Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Zadar je poznat kao tradicionalno vruć teren, a otežavajuća okolnost za crveno-bele je i podatak da su poprilično fizički iscrpljeni posle teškog duela sa Lijetuvos Ritasom u osmini finala Evrokupa.
Upravo uspesi Crvene zvezde Telekom u Evrokupu ove sezone i plasman u četvrtfinale ovog takmičenja uslovili su i pomeranje termina odigravanja utakmice 24. kola ABA lige, pa je meč, umesto u nedelju, na programu u subotu od 19 sati.
- Zadar je izuzetno nezgodan protivnik na svom terenu. I u prvoj utakmici koju smo igrali ove sezone zadali su nam dosta muke, ali smo na kraju ipak uspeli da trijumfujemo. Sigurno je da će Zadrani biti silno motivisani, ali i mi znamo za šta se borimo tako da očekujem veoma dobru i zanimljivu utakmicu – počeo je priču Marko Simonović i potom dodao:
- Ova utakmica nam dolazi u prilično nezgodnom trenutku jer smo u sredu imali veoma težak duel sa Lijetuvos Ritasom, potom i poprilično naporan povratak u Beograd, jer noć nakon meča praktično nismo spavali. Činjenica da se Zadar bori za opstanak je u svakom slučaju motiv više za njih pa će se maksimalno potruditi da iskoriste prednost domaćeg terena.
Kapiten crveno-belih jasno i precizno je apostrofirao odakle Zvezdi u Zadru preti najveća opasnost:
- Bez svake sumnje od Marka Šutala. On je lider Zadrana i ove sezone pruža izvanredne partije. Primetno je da iz godine u godinu Šutalo podiže kvalitet svoje igre i to dokazuje iz meča u meč. Zato će naš glavni zadatak biti da njega zaustavimo i što je moguće više neutrališemo njegov učinak. Naša odbrana mora da bude na visini zadatka, jer nam samo agresivna igra u odbrani može omogućiti da dođemo u priliku da pobedimo. Ove sezone smo pokazali da imamo kvalitet, da kao tim posedujemo karakter i sve te vrline moramo još jednom da iskažemo u Zadru. Siguran sam da će svi igrači pokazati veliku borbenost i da ćemo učiniti sve da upišemo još jednu pobedu – zaključio je Simonović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Simonović: Zadar nas je namučio i u Beogradu, moramo još jednom da pokažemo timski karakter

Izvor: Dzungla.org, 14.Mar.2014

Do kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja ostalo je još samo tri kola, a košarkašima Crvene zvezde je neophodna još jedna pobeda kako bi i defitivno obezbedili prvo mesto na kraju ABA lige. Prva prilika za to je duel sa Zadrom, ali treba istaći da izabranike trenera Dejana Radonjića...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.