Simon ne leži Janku, ni set prednosti nije bio dovoljan Tipsi za četvrtfinale

Izvor: Blic, 27.Mar.2013, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simon "ne leži" Janku, ni set prednosti nije bio dovoljan Tipsi za četvrtfinale

Sprski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na Mastersu u Majamiju pošto je u osmini finala poražen od Žila Simona sa 5:7, 6:2, 6:2 posle dva i po sata igre.

Simon je sigurno jedan od tenisera na celom Turu koji najmanje odgovara Tipsareviću, što se pokazalo i na Floridi gde je Francuz slavio sedmi put u njihovom devetom međusobnom okršaju.

Iako je prvi servis gem dobio sa nulom, već sledeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put kada je servirao Janko je dozvolio protivniku da povede sa 3:1. Ipak, sredinom seta Tipsa vraća brejk za izjednačenje, ali se i nastavlja revija oduzimanja servisa.

Simon je kontrolisao situaciju do samog finiša prvog seta, koji je trajao skoro sat vremena i kada je Francuz servirao za prednost u setovima, Janko je napravio brejk za 5:5 i serijom od četiri gema osvojio uvodnu deonicu.

Drugi set, druga priča. Simon lako brejkom dolazi do 2:1, potom sredinom deonice ne dozvoljava srpskom teniseru da se vrati i spašava dve brejk lopte, a novim brejkom odvodi meč u treći set.

Nije se Janko predavao, ali je mnogo grešio i ključno, nije koristio brejk šanse. Čak pet ih je imao u odlučujućem setu, u trećem i petom gemu, a umesto toga ispustio je servis u dva navrata i Simon je to materijalizovao u 5:2. Poslednji gem trajao je čak 15 minuta, Tipsarević se trudio da produži meč, ali je Francuz petu meč loptu pretvorio u 6:2 i pobedu za četvrtfinale.

Tamo čeka pobednika duela Tomi Has - Novak Đoković, pa će najbolji teniser planete možda imati priliku da osveti reprezentativnog kolegu.

Povezane vesti: Novak siguran protiv Viktora, Janko poražen, pobeda Zimonjića i Lodre! Đoković ubedljiv protiv Simona, 1:1 u finalu Dejvis kupa!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.