Simeoneovi ratnici preživeli Minhen - FINALE!

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simeoneovi ratnici preživeli Minhen - FINALE!

Fudbaleri Atletiko Madrida uspeli su da prežive nalet Bajerna, koji je imao preko trideset pokušaja na "Alijanc Areni", i da se plasiraju u novo finale Lige šampiona. Pep Gvardiola opet nije uspeo...

Sudar dve različite škole fudbala!

Fudbaleri Atletiko Madrida su se u prvom meču na svom "Visente Kalderonu" oslonili na "učenje" trenera Dijega Simeonea koji je igru "jorgandžija" bazirao na velikoj borbenosti, maksimalnoj koncentraciji i odbrani prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svog gola, dok je sa druge strane Pep Gvardiola koji veruje da je njegov tim najsigurniji kada su oni ti koji drže loptu i "kruže" pred golom protivnika.

Prvu rundu dobio je Argentinac, a sada je vreme za revanš u Minhenu!

Bajernovi fudbaleri imaju težak zadatak da nadoknade rezultat na svojoj "Alijanc Areni" pošto su u prvom meču poraženi rezultatom 1:0 (1:0), pa im je u tom smislu vrlo važno da u naletima pred golom Jana Oblaka, kojih će sigurno biti, ne zaborave i na svoj gol - jer su kontre rivala ubitačne, a jedan gol u mreži Nojera bi mogao da presudi.

Ovo je treći pokušaj Pepa Gvardiola da dođe do finala Lige šampiona sa Bajernom, a u prethodna dva polufinala eliminisali su ga španski klubovi - Real Madrid i Barselona, pa se može reći da tradicija nije na njegovoj strani.

Bajern je u ovom meču pojačan za oporavljene Franka Riberija i Džeroma Boatenga, dok je i Atletiko kompletan pošto se u tim vraća urugvajski štoper Dijego Godin.

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Martinez, Alaba - Alonso, Vidal, Riberi, Miler, Kosta - Levandovski.

ATLETIKO: Oblak - Huanfran, Godin, Himenez, Luis - Saul, Gabi, Fernandez (Karasko), Koke - Grizman i Tores (Parti).

Pobednik ovog revanša će u finalu Lige šampiona igrati protiv boljeg iz duela Real Madrid - Mančester siti (sreda, 20.45). Finale se igra u Milanu na stadionu "San Siro".

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! ATLETIKO JE U FINALU!

87' - Levandovski sa pet metara, opet ništa! Pa Alaba sa 25 metara, brani Oblak!

84' - PROMAŠEN PENAL I ZA ATLETIKO!

Fernando Tores je prošao po levoj strani i krenuo ka kaznenom prostoru, ali ga je Martinez oborio. Iako je to bilo bar metar van kaznenog, sudija je pokazao na "belu tačku", ali je Tores promašio - odnosno, Nojer je odbranio.

77' - Nova šansa za Levandovskog, ali nema gola... Bajern vrši neverovatan pritisak, sada je Lam povukao, lepo centrirao, ali se Poljak nije snašao.

74' - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! NIJE KRAJ!

Nije delovalo kao naročito opasan napad kada je Alaba centrirao sa leve strane, ali je Arturo Vidal na drugoj stativi nadvisio Filipea Luisa, prebacio na prvu za Levandovskog, a ovaj postigao gol.

Da li se ponavlja scenario kao protiv Juventusa?

73' - Konačno promena, Koman menja Kostu.

70' - Levandovski i Vidal kombinuju, a šutira Poljak, ali je Oblak maksimalno koncentrisan... Lako brani dobar pokušaj.

67' - Ekipa je u očiglednom padu, ali Gvardiola ne menja...

60' - Huanfran!

Bajern je potpuno stao posle gola Atletika, a sada igrači Dijega Simeonea žele da iskoriste ovaj "pad" u igri domaćina i da postignu još jedan gol. Posle dobrog prodora Filipea Luisa "tukao" je Huanfran, jako, pored gola.

54' - GRIIIIIIIIIIIIZMAAAAN! GOL! 1:1!

Nije ga bilo nigde, tj. nije Atletika bilo nigde, a onda - bum. Grizman je dobio loptu, spustio glavom za Toresa, i nastavio da trči, a iskusni napadač ga je odmah proigrao i omogućio mu da sam istrči pred Nojera.

Rutinski je to završio.

49' - Bajern će napadati i u ovom poluvremenu...

Neoprezan je bio Huanfran, Riberi mu je ukrao loptu dok je on gradio da ode u gol aut, pa je nakon kombinovanja u šesnaestercu sa ivice kaznenog šutirao Vidal, ali ga je Luis izblokirao. Nakon kornera Havi Martinez tuče preko gola...

46' - Kreće drugo poluvreme, da li i poslednjih 45 minuta u ovom meču? Ili će ih biti više?

Twitter Embed Code

Passes completed in the first half:

Xabi Alonso & David Alaba (48)

Atletico Madrid's entire side (45) pic.twitter.com/2OgJ2PlNSS

— Squawka Football (@Squawka) May 3, 2016

Passes completed in the first half:Xabi Alonso & David Alaba (48)Atletico Madrid's entire side (45) pic.twitter.com/2OgJ2PlNSS— Squawka Football (@Squawka) May 3, 2016
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Atletikov put do finala - Palo ŠEST šampiona!

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2016

Atletiko Madrid prvi je finalista ovogodišnje Lige šampiona...Tim Dijega Simeonea došao je do svog drugog finala u poslednje tri godine nakon što je u dvomeču savladao Bajern Mihen zahvaljujući golu u gostima...Kada se pogledaju rezultati Atletika u dosadašnjem delu Lige šampiona, definitivno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.