Silverstoun: Alonso osvojio pol

Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silverstoun: Alonso osvojio pol



Lider šampionata Formule 1, vozač Renoa, Španac Fernando Alonso obezbedio je najbolju startnu poziciju pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Britanije.

Iako je imao drugo najbrže vreme, vozač Mekleran Finac Kimi Raikonen krenuće sutra sa 12. pozicije zato što je bio prinuđen da menja motor zbog kvara, što se automatski kažnjava pomeranjem za 10 mesta. Tako će se u prvom redu na stratu naći Britanac Dženson Baton iz BAR-Honde.

Alonso, koji vodi u generalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plasmanu vozača, pobedio je na pet od 10 trka u dosadašnjem toku sezone, a ovo mu je četvrta pol-pozicija i druga uzastopno posle prošlonedeljne pol-pozicije za Veliku nagradu Francuske.

Sa treće pozicije sutra će krenuti vozač Meklarena, Kolumbijac Huan Pablo Montoja, a sa četvte Italijan Jarko Truli iz Tojote.

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Nemac Mihael Šumaher i prošlogodišnji pobednik na stazi Silverstoun, krenuće tek sa devete pozicije.

Statistiku sa kvalifikacija možete pronaći na našoj specijalizovanoj stranici posvećenoj šampionatu Formule 1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.