Nova vest
Auto-moto

Subota, 09.07.2005.

16:09

Silverstoun: Alonso osvojio pol

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lider šampionata Formule 1, vozač Renoa, Španac Fernando Alonso obezbedio je najbolju startnu poziciju pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Britanije.

Iako je imao drugo najbrže vreme, vozač Mekleran Finac Kimi Raikonen krenuće sutra sa 12. pozicije zato što je bio prinuđen da menja motor zbog kvara, što se automatski kažnjava pomeranjem za 10 mesta. Tako će se u prvom redu na stratu naći Britanac Dženson Baton iz BAR-Honde.

Alonso, koji vodi u generalnom plasmanu vozača, pobedio je na pet od 10 trka u dosadašnjem toku sezone, a ovo mu je četvrta pol-pozicija i druga uzastopno posle prošlonedeljne pol-pozicije za Veliku nagradu Francuske.

Sa treće pozicije sutra će krenuti vozač Meklarena, Kolumbijac Huan Pablo Montoja, a sa četvte Italijan Jarko Truli iz Tojote.

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Nemac Mihael Šumaher i prošlogodišnji pobednik na stazi Silverstoun, krenuće tek sa devete pozicije.

Statistiku sa kvalifikacija možete pronaći na našoj specijalizovanoj stranici posvećenoj šampionatu Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Bila je prilično luda trka

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je ekipa u večerašnjoj ludoj i zabavnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Kanade bila na visini zadatka i da je zadovoljan pobedom u Montrealu.

Beta

23:25

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu