Sigurna i ubedljiva pobeda Radničkog

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna i ubedljiva pobeda Radničkog

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su večeras na svom terenu ekipu Gzire sa Malte sa 4:0, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove za Radnički postigli su Radovan Pankov u 14, Nermin Haskić u 53. i 85. minutu i Marko Mrkić u 55. minutu.

Revanš utakmica na programu je za nedelju dana.

Utakmica na stadionu Čair, pred oko 10.000 gledalaca, počela je u laganom ritmu, ekipe su odmeravale snage na sredini terena, da bi Radnički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u 14. minutu posle kornera s desne strane stigao do prednosti.

Aleksandar Stanisavljević izveo je udarac iz ugla, a Pankov je bio najviši u šesnaestercu rivala i glavom prosledio loptu u mrežu Gzire.

Malteška ekipa je potom preuzela inicijativu, a čak je i u 24. minutu postigla gol, međutim, poništen je zbog ofsajda.

Do poluvremena domaćin je imao par pokušaja iz daljine, da bi u drugom delu meča u potpunosti nadigrao rivala.

Prvo je u 52. minutu Haskić posle proigravnja Petra Grbića s desne strane duplirao prednost, da bi tri minuta kasnije Mrkić povisio na 3:0 nakon nove asistencije Stanisavljevića.

Radnički je potom imao još par šansi da dođe do ubedljivije pobede na povratku u Evropu posle 35 godina i debiju Nenada Lalatovića na klupi.

Najbliži golu bio je štoper Dušan Mićić koji je prvo posle sjajnog udarca sa oko 25 metara pogodio prečku, a petnaestak minuta kasnije mu je udarac glavom na gol-liniji zaustavio golman Džastin Haber.

Konačan rezultat i tačku na ubedljivu pobedu Radničkog stavio je Haskić golom u 85. minutu.

Trener Lalatović je poslednjih nekoliko minuta utakmice pratio s tribina pošto ga je sudija isključio jer je pored terena pimplovao loptu.

Partizan ubedljiv protiv Rudara

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Nikšiću ekipu Rudara sa 3:0, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Strelci za Partizan bili su Marko Jevtović u 44. minutu iz jedanaesterca, Sejduba Suma u 51. i Rikardo Gomeš u 57. minutu.

Revanš se igra za nedelju dana u Beogradu.

Prvo poluvreme u Nikšiću nije donelo puno lepog fudbala, kao ni prilika za gol. Najbolju šansu za crno-bele propustio je Zlatan Šehović u 41. minutu, ali je Partizan na odmor ipak otišao s minimalnom prednošću.

Fudbaler Rudara Radule Živković je u kaznenom prostoru oborio Nemanju Nikolića, sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač penala bio je Jevtović u 44. minutu.

Na samom početku drugog poluvremena, u 51. minutu, Partizan je duplirao prednost preko Sume. Pola posla kod tog gola odradio je Šehović koji je sjajno dodao do Sume kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Rudara.

Izabranici Miroslava Đukića su pitanje pobednika na ovom meču, verovatno i u dvomeču, rešili šest minuta kasnije kada je gol ekipe iz Pljevalja sa dvadesetak metara pogodio Gomeš.

Utakmicu na stadionu u Nikšiću posmatralo je oko 5.000 navijača, među kojima i veliki broj pristalica beogradskog kluba. Oni su Partizan dočekali transparentom: "Dobrodošao Partizane, osećaj se kao kod svoje kuće".

Pobednik ovog duela u drugom kolu kvalifikacija igraće s boljim timom iz dvomeča Trakai (Litvanija) – Irtiš (Kazahstan). Prva utakmica tih ekipa u Litvaniji završena je bez golova.

Remi Spartaka i Kolrejna

Fudbaleri subotičkog Spartaka i Kolrejna iz Severne Irske odigrali su večeras u Novom Sadu nerešeno 1:1, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Kolrejn je na "Karađorđu" poveo u 23. minutu golom Darena Mekaulija, a izjednačenje i nadu Spartaku doneo je Mile Savković u 96. minutu iz penala.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Severnoj Irskoj.

Pobednikovog dvomeča u narednom kolu kvalifikacija igraće protiv Sparte iz Praga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.