Šešum počeo da trenira, od aprila na terenu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Mar.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešum počeo da trenira, od aprila na terenu

Odlične vesti iz Nemačke – brzina oporavka Žarka Šešuma premašila je očekivanja. Operacija desnog oka urađena posle nekoliko odlaganja 29. februara u Hajdelbergu dala je rezultate, pa  i reprezentativac Srbije zvuči vedro i prepun je optimizma:
Počeo sam da treniram u utorak, a od ponedeljka bi trebalo da radim i taktiku. Vid se popravio negde oko 60 odsto. Kada gledam sa oba oka ne smeta mi mnogo što to nije još potpuno – raspoložen je levi bek nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Rajn Nekar Lovena i srebrni orao sa EP.
Znači, sve ide po predviđenom planu?
I bolje, ali ne mogu ništa na svoju ruku. Bio sam na kontrolama fizički je sve u redu sa okom i dobio sam zeleno svetlo da mogu da počnem da treniram. Videću kad bude kontakta kako će sve izgledati. O sada sam tračao, malo šutirao i nisam imao nikakav problem da procenim let lopte. Naravno drugačije će biti kada krene taktički deo, lopta će ići brže i zahtevaće veće angažovanje perifernog vida. Iskreno, jedva čekam da vidim kako će to izgledati.
Svašta je Žarko već preturio preko leđa, vandalskim potezom navijača još od 27. januara je van terena. Pogotkom te kovanice u oko na poluvremenu polufinalnog meča protiv Hrvatske onemogućeno mu je da zaigra u finalu Evropskog prvenstva, što je san svakog igrača. Ali, i pored svega toga ostao je smiren.
Naravno da mi je žao, jednom i ko zna kad u životu pruža se prilika da se boriš za zlato u svojoj zemlji. Ali, dobro, koliko god da mi je teško palo to moram da ostavim iza sebe i idem napred. Verovao sam iskusnim lekarima u Hajdelbergu, imaju ogromno iskustvo pri takvim operacijama, pridržavao se njihovih uputstava i jedva čekam da zaigram. Već mesec i po dana stalno kod kuće dosadilo je više.
Šešum se nalazi i na širem Vukovićevom spisku za olimpijske kvalifikacije od 6. do 8. aprila u španskom Alikanteu, ali ostaje da se vidi da li će do tada moći na teren. Prema lekarskim predviđanjima to bi mogao mesec dana posle operacije što se otprilike poklapa sa datumom okršaja za londonsku vizu.





Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.