Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 17:05

Serija velikih poraza Reala nastavljena i u madridskom sudu

La Liga ne mora da plati Madriđanima dodatnih 23.890.000 evra na ime audovizuelnih prava

Real ređa poraz za porazom... Prvo je propala ideja o Evropskoj Superligi čiji je jedan od inicijatora bio madridski klub. Zatim je ekipa Zinedina Zidana eliminisana u polufinalu Lige šampiona, a dan kasnije je Prvostepeni sud u Madridu odbacio tužbu Reala u kojoj je tražio od La Lige 23.890.000 evra na ime razlike između onoga što je klub dobio iz kase centralizovanog tržišta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << audiovizuelnih prava i onoga što bi, prema zahtevu Madriđana, trebalo da dobije.

Takođe u tužbi su se našle i druge tačke, ali ih je sud sve u potpunosti odbacio i oslobodio La Ligu.

Kao razlog za ovakvu odluku sudija je naveo i to što su "sume koje odgovaraju troškovima potvrdila nezavisna konsultantska kuća". Takođe se naglašava da se produkcijska funkcija pripisuje La Ligi, kao i komercijalizacija audiovizuelnih prava, kako bi se audiovizuelni sadržaj "učinio privlačnijim i povećao njegovu vrednost"...

La Liga smatra da je ova odluka od velike važnosti, uzimajući u obzir glavne pravne razloge koji su korišćeni za njeno oslobađanje, jer dokazuju nedvosmislenu ulogu koju takmičenje ima u komercijalnom upravljanju pravima i obavezu kojom se podrazumeva da La Liga garantuje optimalnim upravljanjem i ulaganjima s ciljem postizanja najvećeg mogućeg ekonomske dobiti od komercijalizacije audiovizuelnih prava".

Ova presuda nije konačna. Real ima pravo da se žali višoj instanci, odnosno Pokrajinskom sudu u Madridu, navode španski mediji.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.