Serija A - Preokret Atalante, Udineze u šoku posle 101 minuta igre, Mihi stigle loše vesti iz Đenove! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Feb.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija A - Preokret Atalante, Udineze u šoku posle 101 minuta igre, Mihi stigle loše vesti iz Đenove! (video)

Ovog popodneva odigrane još tri utakmice 23. kola italijanske Serije A.

Posle remija u Bolonji, u prvom meču dana, popodne nam je donelo dvoboje i Bergamu, Đenovi i Torinu.

Odlična ekipa Atalante je danas opravdala ulogu favorita pred svojim navijačima u Bergamu, savladala je SPAL sa 2:1, i to posle preokreta u drugom poluvremenu.

Gosti, bez Marka Jankovića u svom sastavu, poveli su već u osmom minutu meča, kada je Kurtić iskoristio previše slobodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prostora na levoj strani, uputio odličan centaršut, a na pravom mestu bio je Petanja koji glavom šalje neodbranjiv udarac - 0:1.

Taj gol je obeležio prvo poluvreme ove utakmice, a posle dvanaest minuta igre u nastavku domaći tim je stigao do izjednačenja. Zapata je povukao kontru, pobegao svojim čuvarima, a onda u kaznenom prostoru sa leve strane poslao precizan pas za Iličića koji sa peterca pogađa mrežu - 1:1.

Potpuni preokret dogodio se u 79. minutu, kada je Duvan Zapata nastavio svoju sjajnu golgetersku formu i posle akcije domaćih po desnoj strani, odlično reagovao na centaršut, za vođstvo Atalante od 2:1.

Ovo je Zapati već 16. pogodak u Seriji A od početka sezone.

Za to vreme, Sampdorija je u Đenovi neprijatno iznenadila svoje navijače, porazom od ''davljenika'', ekipe Frozinonea, rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Danijel Ćofani u 25. minutu meča, pa se Frozinone na pretposlednjem mestu približio na samo dva boda zaostatka u odnosu na Mihajlovićevu Bolonju.

Uzbudljivo je bilo u Torinu, gde je domaćin slavio protiv Udinezea sa 1:0, a gostima je u samom finišu, zahvaljujući VAR tehnologiji poništen prelep gol Stefana Okake. Razlog - jedan igrač Udinezea se u tom trenutku nalazio u ofsajdu.

Prema tome, presudio je gol koji je postigao Nigerijac Ola Aina u 31. minutu meča, na asistenciju Ansaldija, a gosti iz Udina, osim pomenute situacije iz finiša meča, mogu da žale i za neiskorišćenim jedanaestercem De Pola iz 74. minuta.

Ni to nije bilo sve, u poslednjim sekundama meča, posle isključenja De Maja, u 99. minutu, Udineze propušta još jednu stopostotnu priliku, preko De Pola, pa Lazanje, prečka je spasila domaće u tim trenucima, pošto je prethodno jedan igrač Torina intervenisao na gol liniji.

U pobedničkoj ekipi je od prvog minuta nastupio srpski vezista Saša Lukić, odigrao je 60 minuta, a onda ga je zamenio Bazeli.

Serija A, 23. kolo

Nedelja:

Bolonja - Đenova 1:1

Atalanta - SPAL 2:1

Sampdorija - Frozinone 0:1

Torino - Udineze 1:0

18:00h Sasuolo - Juventus

20:30h Milan - Kaljari

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Atalanta do bodova protiv SPAL-a, u Torinu se igralo do 101. minuta

Izvor: B92, 10.Feb.2019

Fudbaleri Atalante su nastavili seriju dobrih rezultata. U 23. kolu Serije A kao domaćini su bili bolji od ekipe SPAL-a, 2:1...Time je ekipa iz Bergama stigla do novih bodova i četvrte pozicije koja vodi u Ligu šampiona...Bio je to sedmi uzastopni meč u prvenstvu i kupu kojem Atalanta nije osetila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.