Izvor: MozzartSport.com, 27.Sep.2021, 07:10

Sergej – rimski imperator: Pretekao Mihajlovića, beže mu samo Ljajić i Stanković

Srpski reprezentativac postigao treći gol u rimskom derbiju, a 39. u Seriji A

Posrtao je Lacio na početku Serije A, ali buđenje u pravom trenutku. Dobijena je Roma sa 3:2 u velikom derbiju prestonice. Najbolji akter meča bio je srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić.

Postigao je nekadašnji igrač Vojvodine u Genka prvi gol na meču u 10. minutu. Namestio je dve velike šanse najboljem strelcu čete Mauricija Sarija, Čiru Imobileu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali italijanski reprezentativac nije bio precizan. Ipak, Apenini bruje o sjajnoj igri našeg asa. Bio je to njegov treći gol u rimskim dvobojima.

20.45: (3.60) Venecija (3.35) Torino (2.20)

Pogotkom u Derbiju dela Kapitale, popularni SMS je stigao do 39. pogotka u Seriji A i tako je pretekao na trećem mestu Sinišu Mihajlović po broju golova od srpskih fudbalera u šampionatu Italije. Samo su Adem Ljajić i Dejan Stanković postigi više golova od veziste Lacija.

Radost u taboru nebesko-plavih, pobeđena je Roma koja je odlično krenula pod dirigentskom palicom Žozea Murinja.

"Zaista su nam bili potrebni naši navijači, došli su u velikom broju i pružili nam sjajnu podršku, tako da mogu da proslave i odu kući srećni", rekao je Sergej Milinković Savić.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

On je istakao da je pobeda u važnom meču bila potrebna njegovom timu posle nešto slabijeg starta šampionata.

"Konačno smo odigrali sjajnu utakmicu, mnogo bolju od prethodnih. Bila nam je potrebna pobeda u derbiju da bismo napredovali. Postigao sam mnogo važnih golova, ovo mi je treći u derbiju, pa ću i ubuduće pokušati da postignem još koji“.

Lacio je bio odličan u prvom poluvremenu, nadigrao gradskog rivala. Vučica se trgla u nastavku. Mogla je do boda.

"Moramo da poboljšamo igru. Kada postignemo gol ili dva na prethodnim mečevima, gubimo glad, a drugi tim tako vraćamo u igru. Moramo zaista da radimo na tome da držimo nivo igre tokom svih 90 minuta, da budemo dosledni do kraja“, zaključio je Sergej.

Novi trener Lacija, Mauricio Sari, koji je zamenio na kormilu Simonea Inzagija, priznao je da nije očekivao ovakvu utakmicu punu adrenalina.

"Priznajem, ovo je bio jedan od najuzbudljivijih mečeva u mojoj karijeri“, istakao je nekadašnji trener Napolija, Čelsija i Juventusa.

Lacio je prišao na bod zaostatka u odnosu na Romu, dok je na čelu Napoli koji je jedini tim na Apeniima sa maksimalnim učinkom posle šest kola Serije A.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.