Senegal pobedio Egipat i osvojio Afrički kup nacija

Izvor: Beta, 07.Feb.2022, 00:01

Senegal pobedio Egipat i osvojio Afrički kup nacija

Fudbaleri Senegala osvojili su večeras Afrički kup nacija, nakon što su posle penala pobedili Egipat ukupnim rezultatom 4:2.Nakon regularnog dela meča i produžetaka rezultat je bio 0:0.Najbolju priliku na meču propustio je Sadio Mane, kome je u sedmom minutu golman Egipta Abu Gabal uspeo da odbrani penal.Ulogu tragičara Mane je uspeo da izbegne u penal seriji. U odlučujućoj petoj seriji bio je siguran i doneo Senegalu titulu šampiona Afrike.Za igrača meča izabran je golman Egipta Abu Gabal koji je u nekoliko navrata spasio Egipat poraza u regularnom delu meča.Senegal je večeras stigao do prve titule najboljeg na afričkom kontinentu u svojoj istoriji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senegal prvi put u istoriji prvak Afrike

Izvor: RTS, 07.Feb.2022

Reprezentacija Senegala osvojila je Afrički kup nacija pošto je nakon penala savladala Egipat. . Senegal je prvi put u istoriji osvojio Afriku, a sada je posle penal lutrije savladao borbenu i odličnu ekipu Egipta...Senegalci su 16 puta učestvovali na turniru, a dva...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.