Selektor Sale: Uvek može da se nađe razlog da se ne igra za reprezentaciju

Izvor: Sportske.net, 17.Sep.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Sale: "Uvek može da se nađe razlog da se ne igra za reprezentaciju"

Selektor reprezentacije Srbije ponovo je govorio o neizostavnoj temi.

U intervjuu za "Vice" selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je govorio o neizbežnoj temi izostanaka pojedinih igrača u reprezentaciji Srbije.

Bio je to slučaj i ove godine tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, a neko ko se najviše ističe u tome jeste Nikola Jokić, fantastičan košarkaš Denvera koji je i vedeta tog tima. Ipak, Đorđević je akcenat stavio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrače koji su bili u reprezentaciji u prethodnom periodu.



"Ti igrači, a vi sigurno mislite ovde na Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića, su bili ovde i pre nego što su otišli u NBA i već imaju jedan odnos prema nacionalnom dresu. Oni su sada ovde kao bolji igrači, postoje igračke promene, ali njihov odnos prema reprezentaciji, uticaj na druge igrače i posvećnost radu su uvek bili besprekorni. Nisu oni ništa novo doneli, oni su „stari“ pravi lideri ove grupe, i na pravi način odgovaraju na sve izazove koji su pred njima
", rekao je Aleksandar Đorđević.

Selektor naše reprezentacije istakao je i da smatra da igračima niko ne može zabraniti da igraju za reprezentaciju.

"Moje lično mišljenje, nevezano za ulogu koju imam u ovoj selekciji, je da niko ne može da zabrani igraču da igra za reprezentaciju ako on to želi. Ukoliko on ima neku malu sumnju, ili ne želi da igra, ili štaveć, uvek će naći neći izgovor – malo će ga podupreti ekipa, da mu sugeriše da ovo leto preskoči, odmori, radi nešto drugo..."

Onda je objasnio u čemu je štos i kako je sve počelo.

"Čini mi se 2006. godine, Horhe Garbahosa je odigrao za Španiju sa jednom malom povredom, odbivši zahteve Toronta da preskoči to leto. On je hteo da igra, doneo je medalju svojoj zemlji, ali je posle tokom godine imao neki problem, i NBA je videla da tu ima štetu u odnosu na njegov učinak za klub. Dakle, oni njega plaćaju, a on nije na terenu nego samo u protokolu. I otad je krenulo sa tim dogovorima, i ja uvek spomenem Garbahosu kao nekoga ko je želeo da igra za svoju reprezentaciju", rekao je on.

Reprezentacija Srbije je na dobrom putu da se plasira na Mundobasket u Kini naredne godine, minimum nam je potrebno da u mečevima sa Izraelom imamo pozitivan skor, a čak i da se to ne desi, naš tim ima realne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

Kompletan intervju Saleta Đorđevića pročitajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.