Izvor: MozzartSport.com, 10.Mar.2021, 13:02

Schluss! Boateng završio s Bajernom posle deset godina

Sad je izvesno da je Bavarci kreću po još jednog štopera...

Bilo je najava i spekulacija. Govorilo se i pisalo. Do sada se ipak sve svodilo na neproverene informacije. Ali danas stiže iz pravog izvora. Bild: Džerom Boateng (32) napušta Bajern posle deset godina! Iskusnom defanzivcu na leto ističe ugovor, a kako klub ne namerava da započne pregovore o novom, situacija je jasna.

Bild dodaje da je bivši nemački reprezentativac i prvak sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Brazila 2014. godine veoma razočaran takvim razvojem situacije, ali da je prihvatio da je došlo vreme za rastanak. Od dolaska Hansija Flika 32-godišnji štoper bio je starter na 20 od 24 utakmice Bundelsige, međutim trener je jedan od retkih ljudi u klubu koji smatra da za Boatenga i dalje ima mesta u Bajernu.

Uprkos nekim dobrim partijama evidentno je da njegova karijera krenula silaznom putanjom za šta je u dobroj meri zaslužan i ne baš disciplinovan način života o kom je Uli Henes javno govorio pre dve godine, kada se prvi put i povela priča o njegovom odlasku. Boatenga je kritikovao i Rumenige, govorivši kako mora "da se spusti na zemlju", a na sve to nadovezali su se privatni problemi oličeni u smrti devojke.

Sve u svemu, Džerom Boateng prolazi kroz težak period života i u Bajernu smatraju da je najbolje pronaći zamenu za njega. Pritom, nije zanemarljiva činjenica da će njegov odlazak napraviti podosta mesta u budžetu, jer s platom od 12.000.000 po sezoni spada u najplaćenije igrače kluba iz Minhena. Zapravo, više primaju samo Levandovski, Nojer, Miler, Sane i Lukas Ernandez.

Odlazak Boatenga i Alabe biće ozbiljan udarac za Bavarce. Dajo Upamekano popuniće jednu od te dve praznine, dok će se potraga za još jednim štoperom intenzivirati narednih meseci.

Podsetimo, bilo je nagoveštaja prethodnih dana da bi Bajern mogao da krene po Kalidua Kulibalija, ali potvrde iz Nemačke još nema...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.