Šarčević: Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, predsedniku plasirani loši podaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 08:51

Šarčević: Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, predsedniku plasirani loši podaci

Studenti će ostati u studentskim domovima u Beogradu, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da će ta odluka biti ozvaničena i na Vladi.

Nije ni trebalo da se razmišlja u tom pravcu, rekao je Šarčević za Tanjug i dodao da je na priču o zatvaranju studenskih domova uticao neprecizan izveštaj Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, koji se odnosio na sve studente u Beogradu, a ne samo one iz domova.

"U domovima u Beogradu pozitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 49 studenata. To je samo 20 odsto od ukupnog broja pozitivnih studenata što sam još u ponedeljak predočio Kriznom štabu", rekao je Šarčević i dodao da ti studenti uglavnom imaju blagu kliničku sliku.

Ministar je podsetio da u domovima u Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu bilo dvoje zaraženih, ali nedeljama nema.

U domovima u Beogradu ima 7.900 studentskih mesta, podsetio je ministar i dodao da je od 120.000 studenata koliko ih ima u Beogradu oko 350 pozitivnih.

Ministar nije precizirao tačan broj jer se čeka novi izveštaj sa rezultatima poslednjih testova u Studentskoj poliklinici.

To je relativno dobar broj, na toliko studenata, broj zaraženih je pod kontrolom, neki članovi su pogrešno interpretirali i tako je ta informacija stigla do predsednika, rekao je ministar.

"Predsedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova", ponovio je ministar i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Dodao je da je razgovarao i sa članovima KONUS-a.

Ministar je naglasio da će od sada stizati precizni izveštaji, u kojima će biti navedeno iz koga je doma student ako bude pozitivan.

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući na RTS sinoć je najavio da će u okviru pooštravanja mera za suzbijanje koronavirusa biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

U Beogradu je danas proglašena vanredna situacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Šarčević: Predsedniku plasirani loši podaci, studenti ostaju u domovima

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević...On je za TV Prva rekao da je plasirana "loša informacija od strane Studentske poliklinike" o broju zaraženih studenata, te se stekao utisak da su svi oboleli iz studentskih domova..."Samo 20 odsto studenata...

Nastavak na Radio 021...

Šarčević: Studenti će u avgustu imati dodatni ispitni rok

Izvor: Blic, 03.Jul.2020

Studenti ostaju u studentskim domovima u Beogradu, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Takođe, studenti će u avgustu imati još jedan ispitni rok.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.