Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 00:22

Sao Paulo s novim trenerom sanja titulu, Korintijans se probudio u finišu

Brazilska Serija A: Tim s Morumbija bez pobede šest kola, ali i dalje gaji šampionske ambicije. Timao u igri za Kopa Libertadores

Dramatičan finiš šampionata Brazila. U jednom trenutku se činilo da će Sao Paulo lako da stigne do titule, ali očajan niz tima sa Morumbija, šest mečeva bez pobede u Seriji A, uticali su da padne na tek četvrto mesto. I dalje tinja nada da prvoplasirani Internasional nije nedostižan. Protiv Seare noćas (01.00) Trikolori jure prvi trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u 2021. Poslednji put su slavili pre mesec i po, kada su na Marakani pobedili Fluminense sa 2:1 krajem prošle godine. Posle toga očajne partije koji su rezultirale nezadovoljstvom navijača, posetom trening kampu kluba... Protekle nedelje smenjen je trener Fernando Diniz.

Na kormilu do kraja šampionata biće Markos Vizoli, a od naredne sezone Sao Paulo bi s klupe trebalo da predvodi argentinska legenda Ernan Krespo, osvajač Kopa Sudamerikane, drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerika, sa malenom Defensom i Hustisijom. On je napustio pre nekoliko dana tim iz Buenos Ajresa i čeka se samo zvanična promocija na Morumbiju.

Sao Paulo je prošle nedelje prodao mladog napadača Brenera američkom Sinsinatiju za čak 11.820.000 evra. Činilo se da će talentovani 20-godišnji fudbaler put Evrope, ali je član MLS-a bio najkonkretniji i stigao do velikog talenta. Letos su Trikolori prodali Antonija Ajaksu za 15.750.000 evra. Kad nema trofeja, bar je klupska kasa napunjena. Spekuliše se da će klub da napusti i prva zvezda tima Dani Alves, nekadašnji fudbaler Sevilje, Barselone, Juventusa i Pari Sen Žermena. Pisalo se o interesovanju Boke Juniors, ali poslednje informacije kažu da će veteran u San Lorenco.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Protiv Seare, novi privremeni kormilar Vizoli šansu će da pruži Pablu u napadu umesto Brenera. U špicu će biti i prvi strlac tim sa 14 golova, Lusijano. Povređeni su Paulinjo Boja, Lizijero i Valse, dok je pod znakom pitanja roviti Luan. Ako ne bude bio spreman igraće Če Če.

Seara je izvesno obezbedila opstanak, na mestu je koje vodi u Kopa Sudamerikana, ali potajno se nada i borbi za Kopa Libertdores. Tim iz Fortaleze je poražen poslednja dva kola, a trener Guto Fereira konačno će moći da računa na oporavljene Tijaga Pagnusata i Bruna Pašeka. Obojica su otputovala u Sao Paulo na megdan kandidatu za tiutlu. Jedini povređeni igrač je Luis Otavio. U prvom delu šampionata Serije A u duelu ova dva tima u Fortalezi nije bilo pobednika – 1:1. Poslednja dva meča Seara i Sao Paula su završena rezultatom 1:1, a na pet vezanih mečeva bilo je 0-2 pogotka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle titule šampiona Južne Amerike Palmeirasa, i osmoplasirani tim Serije A igraće u Kopa Libertadores naredne sezone, a trenutno to mesto zauzima Korintijans. Gigant iz Sao Paula igra toplo-hladno čitave sezone, ali se probudio u finišu Serije A, a noćas (01.30) u 35. kolu elitnog prvenstva Brazila dočekuje Atletiko Paranense. Trener domaćeg tima Vagner Mansini i dalje ne može da računa na povređene Gustava Mantauna, Danila Evalera, Ruana Oliveiru, Lea Santosa, Lukasa Pitona, Žemersona i Hazarija. Umesto iskusnog napadač Žoa najistureniji biće Leo Natel. I gosti ne mogu da računaju na najjači tim. Fale Marsio Azevedo, Rikard, Erik, Leo Sitadini i argentinski veteran Lučo Gonzalez, nekadašnji fudbaler Porta, Marselja i River Plejta.

U prvom delu sezone Korintijans je dobio u Kuritibi sa 1:0 pogotkom Everalda u šestom minutu sudijske nadoknade. Na samo jednom od poslednjih šest mečeva mreže su se tresle tri ili više puta.

BRAZIL 1 – 35. KOLO

Subota

Baija – Gojas 3:3 (2:1)

/Žilberto 26, Novaes 45+3, Aleson 79 - Fernandao 19, 90+5, Vinisijus 49/

Nedelja

Atletiko Gojanense - Santos 1:1 (1:0)

/Žean 33 - Leonardo 79/

Ponedeljak

Bragantino - Flamengo 1:1 (0:1)

/Italo 63 - Barbosa 35pen/

Utorak

Botafogo - Gremio 1:3 (0:2)

/Rafael Navaro 56, Mateus Babi 82 - Alison 7, Žan Pjer 17, Dijego Čurin 54pen, Mateus Enrike 74, 78/

Sreda

Internasional - Seara u toku

Fortaleza - Vasko da Gama u toku

Četvrtak

01.00: (1,73) Sao Paulo (3,60) Seara (5,10)

01.30: (2,20) Korintijans (3,10) Atletiko PR (3,60)

01.30: (3,40) Fluminense (3,40) Atletiko Mineiro (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.