Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2021, 18:04

Šansa za Inter i Totenhem? Kaljari obećao Nandezu slobodu u januaru ispod cene, agent namiguje Napoliju

Urugvajac gotovo izvesno napušta Sardiniju na polusezoni

Letos nije bilo suđeno. Stizale su na Sardiniju ponude sa svih strana, ali je Kaljari odbijao svaku, pa je Naitan Nandez protiv svoje volje ostao na ostrvu. Na kraju je morao i da se izvinjava predsedniku kluba Tomazu Đuliniju, jer je svim silama želeo da izboksuje transfer.

Mogao je da bira, jer su se za njegovo zdravlje raspitivali Inter (tražio zamenu za Ašrafa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Hakimija), zapazili su ga i Englezi, Totenhem (ponajviše zahvaljujući novom sportskom direktoru FabijuParatićiju) i Lids, međutim, Sardi su insistirali na otkupnoj klauzuli i time otirali sve udvarače.

Međutim, dve strane su u međuvremenu "zakopale ratne sekire" i sklopile dogovor - Kaljari je pristao da proda Nandeza u januaru, otkrio je njegov agent Pablo Bentankur u razgovoru za napuljsku televiziju CalcioNapoli24.

"Đulini je obećao igraču i meni da će uraditi sve što može da proda Nandeza u januaru. Nandez želi da osvoji nešto, da igra Ligu šampiona. Predsednik nam je dao reč, Nandez je najskuplje plaćeni igrač u istoriji Kaljarija, ali razumemo krizu", rekao je Bentankur za napuljski medij.

Agent 25-godišnjeg fudbalera istakao je da interesovanje nije nestalo, te da bi već u narednom prelaznom roku neimenovani evropski klubovi mogli da krenu po njegovog klijenta.

"Dva ili tri kluba će i u januaru pokušati da dovedu Nandeza, uključujući i Napoli i bio bih srećan da ga vidim u njihovom dresu definitivno. Mislim da će Nandez napustiti klub za manju cenu od njegove 36.000.000 evra vredne otkupne klauzule. Predsednik je juče razgovarao sa Naitanom i rekao mi da će spustiti cenu", zaključio je Bentankur.

Nandez je u Kaljari stigao pre dve godine iz Boke za rekordnih 17.000.000 evra i očigledno već prerastao Sardenja Arenu. Ostrvljanima ove sezone ne ide najbolje, posle šest kola ima svega dva boda, a posle tri runde stigli su i da otpuste Leonarda Sempličija i na njegovo mesto postave Valtera Macarija.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.