Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 23:57

Šansa ne bira vreme, ali traži spremne: Luka Jović pokazao da može da odmeni Benzemu (VIDEO)

Gol i asistencija Srbina, Madriđani imaju plus osam u odnosu na najbližeg pratioca posle pobede u San Sebastijanu - 2:0

Izreka kaže da šansa ne bira vreme, ali traži spremne. Karlo Ančeloti je u 17. minutu gostovanja u San Sebastijanu očinski podigao obrve i izustio: „Ulaziš“. Luka Jović je zgrabio šansu. Eventualno poslednju da dokaže svima zašto je doveden u najveći klub sveta. I taman kad su navijači delovali zabrinuto usled povrede Karima Benzeme, srpski napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << im je vratio osmeh na lice, a Real učvrstio na prvom mestu tabele La Lige.

Možda baš meč sa Sosijedadom bude prelomlna tačka njegove karijere. Kročio je na teren kad je malo ko verovao da može nešto bitno da napavi. Čak je i njegovo samopouzdanje bilo upitno posle skraćene minutaže ove sezone. Klasa nije. Taj zna. Kao što znaju na „Santjago Bernebeu“ zašto su ga platili 60.000.000 evra.

Najpre asistencija, potom i gol za trijumf lidera u danu kad su na španskm terenima pogrešili Barselona i Atletiko. Real nije, jer mu se ukazao srpski centarfor da reši zahtevni meč u Baskiji, na stadionu gde se niko ove sezone nije radovao. Samo što Los Blankosi nisu baš bilo ko.

U Luki ima nešto što ga izdvaja, zbog čega je predodređen za vrhunski fudbal. Trenutak kad mu je Robin la Norman na leđima neko bi iskoristio da padne i traži penal. Jović je šemkerski odložio loptu Vinisijusu Žunioru i omogućio Brazilcu da postigne deseti gol ove sezone u prvenstvu. Odmah zatim još jedan dokaz snalažljivosti i shvatanja da mu je ovo šansa koju mora da iskoristi. Neki drugi Luka Jović, onaj itz prethodne sezone, ne bi ni napapo loptu na centaršut Kazemira, ovaj novi je žrtvovao sebe za uspšeh tima, bacio se između veziste Gevare i golmana Remira i za deset minuta objasnio Sosijedadu da postoji samo jedan Real.

Bio mu je tok treći gol otkako je stigao iz Ajntrahta još leta 2019. Prvi posle februara 2020. kad je pogodio protiv Osasune. Ima još jedan protiv Leganesa u debitantskoj sezoni. Oba kod kuće. Sad ima i prvenac na strani. Verovatno će u bliskoj budućnosti imaćti veću minutažu, usled Benzemine povrede koja bi Francuza mogla da izbaci iz konkurencije za meč sa Interom, vredan prvog mesta u grupi Lige šampiona.

Sosijedad je uverljivo otvorio prvenstvo, kako na domaćoj, tako i evropskoj sceni, ali protiv Reala nije uputio nijedan šut u okvir gol. E, zato je kraljevski klub prvi. Zato ima plus osam u odnosu na Sevilju. Zato ide po titulu. Kad ionako svi oko njega greše...

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Granada – Alaves 2:1 (1:0)

/Puertas 14, Arijas 86 – Abram ag 81/

Subota

Sevilja - Viljareal 1:0 (1:0)

/Okampos 16/

Barselona - Betis 0:1 (0:0)

/Huanmi 79/

Atletiko Madrid - Majorka 1:2 (0:0)

/Kunja 68 - Ruso 80, Kubo 90+1/

Sosijedad – Real Madrid 0:2 (0:0)

/Vinisijus Žunior 47, Jović 57/

Nedelja

14.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,25) Espanjol (3,06)

16.15: (2,15) Elče (3,15) Kadiz (4,10)

18.30: (2,60) Levante (3,10) Osasuna (3,10)

21.00: (2,20) Selta (3,40) Valensija (3,60)

Ponedeljak

21.00: (3,60) Hetafe (3,00) Atletik Bilbao (2,40)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.