Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 20:59

Samoubistvo Barselone: Granatiran Nou Kamp! Pike i Umtiti smanjili šanse za titulu (VIDEO)

Katalonci propustili veliku šansu iako su vodili dve trećine utakmice – 1:2

Samoubistvo Barselone! Pozvao ju je Atletiko u šampionsku trku, otvorio joj put do prvog mesta, ponudio se kao nikad prethodnih godina, ali su Katalonci rekli „neka, hvala“. Kao da neće da budu prvaci Španije, odbili su poklon lidera La Lige sa San Mamesa i šokatnim porazom od Granade (1:2) dodatno zakomplikovali borbu za naslov.

Vodio je tim Ronalda Kumana protiv na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvi pogled nezainteresovanog rivala, čekao da istekne vreme i sam sebi pucao u noge. Primio je dva gola zbog grešaka poslednje linije, ostao na drugoj poziciji, propustio da izbije na vrh i olakša posao u preostalih pet rundi.

Direktni krivci za ovaj rasplet su Oskar Mingueza, Đerar Pike i Samuel Umtiti. Prvi je promašio loptu u pokušaju da preseče pas Luisa Suareza ka Darvinu Mašisu i omogućio krilnom napadaču gostuju da iz prve pretnje matira Marka Andrea ter Štegena, a druga dvojica prilikom mata Horhea Molinečovek ima 39 godina i dokaz je da klasični špicevi ne umiru – izgledala kako da nikad telefonom nisu pričali, a pet sezona su saigrači. Sa takvim štoperima Barsa i ne zaslužuje da uzme titulu.

Već u nedelju veče odlazi u Valensiju, 8. maja na Nou Kampu čeka Atletiko u derbiju sezone – istog dana Real je u Madridu domaćin Sevilji - dok u završna dva kola gostuje Levanteu i čeka Seltu.

Atletiko pre susreta u Kataloniji mora na crtu davljeniku Ečleu, posle obračuna sa Barsleonom na „Vanda Metropiltano“ dolaze Sosijedad i Osasuna, na na zatvaranju ide u Valjadolid. Real će, pak, posle dva vezana susreta na domaćem terenu (Osasuna, pa Sevilja) putovati u Andaluziju na megdan Granadi – a upravo smo se uverili koliko ona ume da bude opasna – a posle duela na San Mamesu sa Bilbaom trku za bodove će okončati protiv Viljareala na stadionu „Alfredo di Stefano“.

Vri kao u loncu.

Uskoro opširnije...

Barselona – Granada 1:2 (1:0)

/Mesoi 23 – Mačis 63, Molina 79/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.