Samo jedna sporna sudijska odluka u minulom kolu hrvatske lige

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 16:31

Samo jedna sporna sudijska odluka u minulom kolu hrvatske lige

Sudijska komisija HNS-a je iz devetog kola HNL-a izdvojila samo jednu spornu situaciju i to onu koju je pogršeno protumačio VAR nakon ispravne odluke arbitra.

Taj detalj desio se na meču Istre i Gorice (0:1).

Sudijska komisija je procenila da glavni sudija meča Fran Jović nije pogrešio kada u prvom poluvremenu nije dosudio jedanaesterac za domaćina.

Jović je procenio da nakon kontakta Marija Maloče i Morisa Valinčića nema prekršaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ga je Ivan Bebek iz VAR-sobe pozvao da pogleda situaciju na monitoru, te je Jović i nakon gledanja snimka odlučio ostati pri svojoj odluci.

"Incident u kaznenom prostoru Gorice nije prekršaj prema Pravilima fudbalske igre. Nesporni kontakt koji je defanzivac Gorice ostvario sa suparnikom nema uticaj na sposobnost i kretnju suparnika te se shodno Pravilima i u duhu pravila fudbala ne smatra kažnjivom radnjom koja je dostatna za donošenje tehničke mere. KNS HNS-a intervenciju VAR sudije smatra neutemeljenom i neispravnom. Procenu sudije nakon pregleda OFR snimka i ostanak na inicijalnoj odluci (udarac iz kuta) KNS HNS-a smatra ispravnom", objavila je Sudijska komisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.