Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 22:59

Salcburg magnet za penale: Pucali pet u dva meča, Adejemi dresirao Doge (VIDEO)

Sevilja preživela izlet u Nemačkoj i odigrala nerešeno sa Volfzburgom zahvaljujući golu Rakitića iz penala u finišu meča - 1:1

Šeta se Salcburg kroz ne previše konkurentnu ligu Austrije, ali za sumnjičave, talenat i kvalitet potvrđuje na evropskoj sceni. Činjenica, posle dve runde nema gol iz igre, ali mu to nije smetalo da preuzme prvu poziciju na tabeli grupe G, a istovremeno se profiliše kao magnet za penale. U prvom duelu sa Seviljom, Bikovi su izveli tri jedanaesterca, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << promašili dva i osvojili bod. Večeras su imali učinak 2/2 sa kreča i tako precrtali Lil - 2:1 (1:0).

I večeras, kao i pre dve nedelje, sve se vrtelo oko Karima Adejemija. Tinejdžer je na premijeri postao jedini fudbaler koji je u jednom poluvremenu iznudio tri penala (izveo jedan i promašio), a u Mozzartovom rodnom gradu nastavio je da svojom vanserijskom brzinom uništava čuvare, što je rezultiralo novim penalom za Salcburg.

Posle 35 minuta igre bio je taman toliko brži od Svena Botmana, da start Holanđanina u većoj meri pogodi nogu, a u manjoj loptu. Momak koji je početkom prošle decenije stasavao u minhenskom Bajernu i koji ima veliku želju da u budućnosti zaigra za Bavarce popravio je penal realizaciju iz duela sa Seviljom. Ivo Grbić ga je pročitao, čak i zakačio loptu, ali nedovoljno da spreči vođstvo.

Spori, bezidejni, fudbaleri Lila nisu uspevali da naude odbrani rivala tokom prvih 45 minuta, perioda koji su okončali bez udarca u okvir gola. Uvodni minuti drugog dela, doneli su glupost Buraka Jilmaza i novi jedanaesterac za domaćina. Turski napadač je uradio ono što najviše može da izludi jednog trenera. Skočio je i okrenuo leđa u živom zidu, a pritom podigao ruku daleko od tela. Kada ga je lopta pogodila, bio je to automatski znak za sunarodnika mu i glavnog sudiju Melera da još jednom pokaže na belu tačku.

Ovoga puta Adejemi je poslao Grbića u suprotnu stranu, oborio rekord Tomasa Milera i postao najmlađi Nemac koji je postigao dva gola u Ligi šampiona. Adejemi je to učinio sa 19 godina i 254 dana, dok je Mileru ista stvar pošla za rukom dva dana nakon 20-og rođendana.

Jilmaz je po isteku sat vremena igre uspeo samo delimično da se iskupi za pomračenje svesti desetak minuta ranije. Direktno iz slobodnog udarca je iznenadio protivničkog golmana Filipa Kona, smanjio na 2:1, ali slaba je to uteha za šampiona Francuske koji posle dve runde ima samo bod.

Samo par minuta pre gola Jilmaza, trener Lila Žoslan Gurvenek je reagovao sa trostrukom izmenom, a dvojca Džonatana, Ikone i Bamba, odnosno Amadu Onana dali su gostima na oštrini i agilnosti. U 69. minutu otvorila se šansa za izjednačenje, Jilmaz je bio u dobroj poziciji, ali je Džonatan Dejvid odrao da sam završava akciju, a udarac mu odbranio Kon.

Kada je reč o duelu Volfzburga i Sevilje, Andalužani su preživeli izlet u Nemačkoj i posle dve runde ne znaju za poraz, ali u džepu imaju samo dva od mogućih šest bodova - 1:1. Kao u prvom meču protiv Salcburga ponovo je remi španskom timu doneo Ivan Rakitić i to na istovetan način - sa bele tačke.

Nije bilo iznenađenja u startnoj postavi Đulena Lopetegija. Vratio se Papu Gomez kojeg nije bilo protiv Espanjola, a igrao je nešto povučenije u odnosu na napadački trio Lukas Okampos, Rafa Mir, Suso.

Prvo poluvreme proteklo je bez golova iako je VAR tehnologija u dva navrata konsultovana. Jednom kod potencijalnog penala za Sevilju, koji minut kasnije kada su jedanaesterac tražili igrači Volfsburga. Epilog isti u obe situacije - bez najstrože kazne.

Po povratku iz svlačionica nakon petnaestominutne pauze, odbrana Sevilje je zaspala i primila najbrži gol u klupskoj istoriji u Ligi šampiona kada je reč o drugim poluvremenima. U 42 sekundi 47 minuta egzekutor je bio Renato Štefen.

Mirisalo je na poraz Sevilje, ali još jednom je Ivan Rakitić na sebe preuzeo ulogu spasioca. Ušao je na teren u 53. minutu, a nešto više od pola sata kasnije Džošua Žilavoži mu je omogućio da gađa za izjednačenje. Glavni sudija je gledao snimak posle starta nad Okamposom, a iako je prvo izbio loptu, nagazio je Argentinca, a Kabakov dosudio penal i sankcionisao vezistu drugim žutim kartonom. Na kraju autoritativna egzekucija Hrvata i važan bod za Andalužane.

GRUPA G

Salcburg - Lil 2:1 (1:0)

/Adejemi 35, 53 - Jilmaz 62/

Volfzburg - Sevilja 1:1 (0:0)

/Štefen 48 - Rakitić 86/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.