Saga je završena: Čelsi morao da pusti Azara u Real

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saga je završena: Čelsi morao da pusti Azara u Real

Čelsi je slično postupio prošlog leta, kada se golman Tibo Kurtoa (26) takođe nalazio na dve godine od isteka ugovora, pa je na Real Madrid morao da uplati 35 miliona evra za Azarovog kolegu iz reprezentacije Belgije.

Saga je završena?

Londonski Čelsi spreman je da sledećeg leta pusti najboljeg fudbalera Edena Azara u Real Madrid, ali za sumu od 112 miliona evra, objavio je danas britanski "The Telegraph".

Ovaj list, pozivajući se na izvore na "Stamford >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bridžu", tvrdi da će vlasnik kluba, Roman Abramovič, prihvatiti sumu od okruglo 100 miliona funti iz više razloga - prvi je neskrivena želja "desetke" da konačno ostvari transfer u najtrofejniji klub Evrope, a drugi njegov ugovor koji ističe u junu 2020. godine, što znači da bi već polovinom naredne sezone mogao da postigne dogovor sa bilo kojim klubom i potom ostvari transfer bez obeštećenja.

Abramovič i menadžer "plavaca" Mauricio Sari nisu srećni zbog izvesnog rastanka sa Azarom, sa njim se ozbiljno računalo i računa u Londonu, ali je svima u klubu i šire jasno da jedan od najboljih driblera sveta nema nameru da produži ugovor sa klubom.

Azar (28) je, navodno, spreman i na tu opciju, tim pre što bi kao slobodan igrač dobio enormnu sumu samo za potpis, ali je izvesnije da će ga Abramovič ispratiti u Madrid narednog juna i novac zarađen na ovom transferu iskoristiti za angažovanje adekvatne zamene - a, to neće biti lako.

Čelsi je slično postupio prošlog leta, kada se golman Tibo Kurtoa (26) takođe nalazio na dve godine od isteka ugovora, pa je na Real Madrid morao da uplati 35 miliona evra za Azarovog kolegu iz reprezentacije Belgije, trećeplasiranog tima sa letošnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji.

Velike su šanse da Azar na leto potpiše za velikana iz Madrida, koji ove sezone prolazi kroz svojevrsnu krizu nakon odlazaka trenera Zinedina Zidana i prve zvezde, Kristijana Ronalda.

I Kurtoa i Azar često su javno govorili da im je san da zaigraju u belom dresu, a ovaj drugi je početkom sezone - kada je propao njegov prvi pokušaj da izdejstvuje transfer na "Bernabeu" - otvoreno priznao navijačima Čelsija da jeste očekivao odlazak, ali da će se srčano i predano boriti u plavom dresu u nastavku sezone.

Do nove šanse...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.