Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 18:38

Sadik debitovao za Almeriju, poništen mu gol, sudije nisu priznale ni pogodak Jirke

Sjajan gol Raula de Tomasa odveo Espanjol na čelu tabele Druge lige Španije

Polovičan učinak za bivše članove večitih rivala na terenima Druge lige Španije. Igrali su i Erik Jirka i Umar Sadik u petom kolu Segunde, jedan je podigao ruke u znak slavlja, drugi napustio teren pognutih glava.

Jirka je bio starter u dresu Mirandesa sa gostovanju Sabadelju (2:0). Kao i u poljskom Gurnjiku, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i na novoj adresi koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao desno krilo, imajući u vidu njegove motoričke sposobnosti. Planiraju u Mirandesu da im bivši prvotimac Spartaka iz Trnave donese probojnost po boku, međutim, izgleda da ga lopta baš vuče, rivali su ga hvatali nekoliko puta u ofsajd zamkama. Jednom mu iz tog razloga i poništili gol, ali to nije sprečilo fudbalere Mirandesa da pogocima Martineza i Peree u drugom poluvremenu ostvare drugu pobedu u sezoni.

Što se Sadika tiče, debitovao je za Almeriju samo pet dana posle promocije. U Andaluziju je stigao u ponedeljak, na gostovanju Logornjesu počeo meč na klupi, ušao u 46. minutu umesto Franciska Viljalbe, ali nije uspeo da spreči poraz (0:1). Iako je u poslednjem minutu zatresao mrežu, pogodak je poništen zbog igranja rukom, ali je za Nigerijca bitno što upisuje minute, čemu se raduje i uprava Partizana, već je krenuo u misiju skupljanja 50 utakmica koliko je potrebno da bi u Humskoj 1 završilo 500.000 evra na ime jednog od bonusa.

Kako je Almerija pretrpela drugi poraz u tri utakmice – minulog vikenda savladao je Sporting iz Hihona golom Uroša Đurđevića – ne deluje, bar u ovom trenutku, lako ostvariv plan arapskih gazda vezan za plasman u Primeru. Što bi donelo crno-belima još 3.000.000 evra na već dobijenih 5.000.000 u vidu obeštećenja za doskorašnjeg centarfora.

Na čelu tabele trenutno je Espanjol, sa 13 bodova iz pet mečeva. Danas je u Kataloniji savladao Alkorkon (1:0) minijaturom Raula de Tomasa u 78. minutu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.