Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 23:59

Sada sve kreće ispočetka: Real 65, Barsa 65, Benzema pokorio San Sebastijan i najavio ludu završnicu (VIDEO)

Španski giganti sada su poravnati na vrhu tabele

Real Madrid je iskoristio Barselonin kiks, sada se šampionska trka vraća u nultu tačku! Kraljevski klub pokorio je San Sebastijan i sa 2:1 (0:0) savladao Sosijedad u meču koji je dva španska giganta poravnao na vrhu tabele Primere i svima je jasno da na u poslednjih osam kola čeka prava ludnica!

I po ko zna koji put postalo je jasno da Real Madrid bez Karima Benzeme ne može da diše. Po odlasku Kristijana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ronalda francuski golgeter postao je apsolutno sve u Realu i neko čiji je učinak od krucijalnog značaja za Realov uspeh. Posle dva gola Valensiji, Benzema je stavio tačku i na derbi u San Sebastijanu, za tri velika boda i nastavak velikog pritiska na Barselonu čiji su kiks protiv Sevilje u Madridu dočekali s velikom euforijom.

Imao je ponovo Zinedin Zidan mogućnost da promeša karte i opet zadrži ekipu na pobedničkom talasu. U sastav se vratio Marselo, a Benzemina podrška u napadačkom trozupcu ovog puta bili su Vinisijus Žunior i pomalo iznenađujuće – Hames Rodrigez. Kolumbijcu je ovo bio prvi start još od kup meča protiv Sosijedada koji su Baski dobili s 4:3 nasred Bernabeua, a prvi ligaški još od oktobra prošle godine i gostovanja Majorki kada je Real takođe poražen... Nije se, doduše, Hames proslavio, ali je skupio 80 minuta na terenu, pre nego što ga je odmenio Marko Asensio.

Vinisijus je povratak u startnu postavio ovekovečio iznuđenim penalom u 50. minutu, kada je polaznik Realove škole Dijego Ljorente nekoliko puta povukao Brazilca u nameri da zaustavi njegov prodor. Na kraju je skrivio kazneni udarac koji je kapiten Serhio Ramos pretvorio u gol i tako izjednačio svoju najbolju golgetersku sezonu sa devet pogodaka, od čega sedam u Primeri.

Nije se Sosijedad predavao uprkos golu zaostatka i bio je više nego konkretan u nastavku. Malo je falilo da se domaćin dokopa izjednačenja, ali je VAR spasao Real. Naime, Adnan Januzaj je strašnim udarcem s oko 20 metara uspeo da savlada Tiba Kurtou, ali se onda ispostavilo da je jedan od igrača Sosijedada bio u nedozvoljenoj poziciji i direktno smetao belgijskom golmanu da sačuva mrežu. Nekoliko trenutaka pošto je taj gol poništen Benzema je iskoristio Valverdeov centaršut kako bi matirao Remira. Bilo je žalbi domaćih igrača da je Benzema rukom smirio loptu pre nego što je zatresao mrežu, ponovo je arbitar Havijer Fernandez zastražio pomoć VAR sobe koja je otklonila svaku dilemu – igre nedozvoljenim delom ruke nije bilo, već ramenom, pa je gol bio priznat.

Drame je na kraju ipak bilo posle efektnog gola Mikela Merina u 83. minutu, Sosijedad je pokušao da izvrši pritisak na goste, ali je rezultat ostao nepromenjen. Real je potpuno anulirao zaostatak za Barselonom i sada sve kreće od nule!

PRIMERA - 30. KOLO

Petak

Granada – Viljareal 0:1 (0:1)

/Moreno 11/

Majorka – Leganes 1:1 (1:0)

/Sevilja 9 – Oskar 87/

Sevilja – Barselona 0:0

Subota

Espanjol - Levante 1:3 (1:1)

/Lopez 28 - Majoral 14, Bardi 67, Pedrosa 87ag/

Atletik Bilbao - Betis 1:0 (1:0)

/Martinez 7/

Hetafe - Eibar 1:1 (1:1)

/Etebo 30 - Šarls 45+6/

Atletiko Madrid - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Vitolo 81/

Nedelja

Selta – Alaves 6:0 (4:0)

/Muriljo 14, Aspas 20p, Rafinja 40, 41, Nolito 78p, Mina 86/

Valensija - Osasuna 2:0 (2:0)

/Gedeš 12, Rodrigo 35/

Sosijedad - Real Madrid 1:2 (0:0)

/Merino 83 - Ramos 50 penal, Benzema 70/

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.