Izvor: HotSport.rs, 24.Sep.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPERLIGA KINE: Magatov Šangdong posustaje, bodovi vredni opstanka otišli Henanu

Fudbaleri Henan Jataija savladali su Šangdong Luneng sa 2:1 u meču 26. kola kineske Superlige i tako praktično obezbedili opstanak.
Fudbaleri tima koji sa klupe predvodi Feliks Magat stigli su na gostovanje Henanu sa namerom da, posle pet utakmica bez trijumfa, a nakon samo jedne pobede na poslednjih osam mečeva, prekinu lošu seriju rezultata, kako bi ostali u borbi za plasman u azijsku Ligu šampiona, i to protiv rivala koji se bori za opstanak.
Iako svakako prepuni >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << motiva, čini se da su igrači Šangdonga izgoreli u toj želji, pošto je već u 15. minutu Vaz Te doveo domaćina u vođstvo, a devet minuta kasnije Hu Đinghang duplrao je vođstvo.
Sve što su igrači gostujućeg sastava uradili jeste što su preko Songjia u 93. minutu smanjili na 2:1, ali to je bilo sve. 
Na kraju, 2:1 za trijumf vredan opstanka, dok ekipi nemačkog stručnjaka ostaje da se nadaju da će nadoknaditi zaostatak od četiri boda iza Hebeija u naredna četiri kola.
Inače, Hebei je ranije danas odigrao bez golova sa Čangčunom, ali je zahvaljujući porazu Šangdonga povećao prednost na četiri boda u odnosu na rivala.
Superliga Kine – 26. kolo:
Petak:
Peking Guan – Šangaj SIPG  0:1 (0:1)
(Oskar 31)
Čungćing – Guangdžou Evegrande 2:2 (1:1)
(Jung Vo Jung 16, Fernandinjo 79 – Gao Lin 28, 60)
Subota:
Đanbian – Liaoning 1:0 (0:0)
(Cui 67)
Šangaj Šenhua – Guangžu R&F 3:1 (1:0)
(Guarin 29, Moreno 47, 90+2 – Ćao 56)
Đangsu Suning – Guižu Žičeng 0:1 (0:0)
(Kastro 90+1)
Tjanđin Teda – Tjanđin Kvanđan 4:1 (2:0)
(Ačempong 25, 26, Li 76, Vang 90+3 – Pato 85)
Čangčun Jatai – Hebei 0:0

Henan – Šandong Luneng 2:1
(Vaz Te 15, Hu Đinghang 26 – Songji 90+3)


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 
The post SUPERLIGA KINE: Magatov Šangdong posustaje, bodovi vredni opstanka otišli Henanu appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Brajton okončao seriju Njukasla

Izvor: B92, 24.Sep.2017

Fudbaleri Brajtona savladali su Njukasl 1:0, u jedinom nedeljnom meču šestog kola engleske Premijer lige. Njukasl je bio nešto konkretniji u kaznenom prostoru, imao je devet pokušaja više, ali je teško pronalazio put do okvira gola rivala.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.