SRPSKA HIMNA U BUDVI: Mirončikov osvojio zlato na Evro kupu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 11:17

SRPSKA HIMNA U BUDVI: Mirončikov osvojio zlato na Evro kupu

Almir Memić i Vladan Babić osvojili su bornzane medalje.

Srpski bokser Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju na Evro kupu održanom u Budvi, a bronzane medalje su na istom takmičenju osvojili i Almir Memić i Vladan Babić. Mirončikov, osvajač bronze na Prvenstvu sveta 2021. u Beogradu, iskovao je novo zlato za Srbiju.  Na premijernom i jedinstvenom takmičenju, EUBC Elite Evro kupu koje se održavalo od 8. do 15. oktobra u Budvi i okupilo 30 zemalja sveta, selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije je osvojila tri odličja i imala izuzetno zapažen nastup.

Mušku boks selekciju Srbiju na Evro kupa u Budvi predstavljali su: Vahid Abasov - 67 kg, Almir Memić - 75 kg, Vladimir Mirončikov - 80 kg, Vladan Babic - 92+ kg, Pavel Fedorov - 63,5 kg. Bokseri su bili predvođeni trenerom Bolatom Nijazimebtovim i selektorom seniorske reprezentacije Milanom Piperskim.

U kategoriji do 80 kg Mirončikov na startu takmičenja savladao je Grka Mihaila Tsamalidisa, za plasman u polufinale borio se protiv Italijana Salvatorea Kavaralja, u polufinalu eliminisao je predstavnika Crne Gore Petra Marčića, dok je u finalu deklasirao Slovaka Andreja Semeza. Finalni mečevi održani 14. oktobra na Trgu ispred Starog grada u Budvi. Mirončikov je posle ubedljive pobede i osvajanja zlata u srcu turističke metropole Crne Gore zapevao srpsku himnu na pobedničkom postolju.

 - Srbija je u mom srcu i na svakom takmičenju svim snagama i maksimalnom motivacijom borim se za medalju. Ovaj put bio sam na visini zadatka i takmičenje završio na pobedničkom postolju što me posebno raduje jer sam mogao da pevam himnu “Bože pravde”. Idemo dalje, naredno takmičenje je "Zlatna rukavica" u Čačku gde takođe imam najviše moguće ambicije - rekao je Mirončikov posle trijumfa u Budvi.

Nagradni fond za boksere prvog Evro kupa u boksu za seniore iznosio je čak 455.000 evra. Bronzana medalja iznosila je 5.000 evra, srebro 10.000 i zlato 15.000 evra. Novčane nagrade su najveće do sad od svih evropskih takmičenja, što je i rezultiralo visokim odzivom reprezentacija i najkvalitetnijih boksera u svim kategorijama u Evropi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.