SRBIN PRESUDIO SRBIJI: Velika drama u Finskoj pripala Švajcarskoj, Orlovi u velikom problemu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 17:19

SRBIN PRESUDIO SRBIJI: Velika drama u Finskoj pripala Švajcarskoj, "Orlovi" u velikom problemu!

Kokoškov ima mnogo razloga za brigu.

Košarkaška reprezentacije Srbije izgubila je od Švajcarske rezultatom 92:90 (28:25, 21:18, 24:28, 19:18) u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 godine. "Orlovi" su finskom Espu, u okviru grupe E, nakon drame i pogotka igrača srpskog porekla, Dušana Mlađana u poslednjoj sekundi zabeležili drugi poraz i doveli plasman na kontinentalno takmičenje u pitanje.

Od samog početka susreta videlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da će kombinovani sastav "orlova" imati problema sa raspoloženim Švajcarcima. Rafalna paljba sa jedne i drugo strane donelo je mnoštvo šuteva sa distance, pre svega van line 6,75. Precizni za sastav koji sa klupe predvodi Igor Kokoškov bili su Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nemanja Dangubić. Međutim, formalni domaćini su imali odgovor na svaki poen Srbije. Blistala su braća srpskog porekla, Marko i Dušan Mlađan, a pratio ih je Džonatan Kazadi. Na kraju prvih 10 minuta - 28:25.

🇷🇸 Aleksa Avramovic hasn't missed a field goal in the 1st half!@KSSrbije | #EuroBasket

📺 https://t.co/WPry4EBtK2 pic.twitter.com/fOUBmwqKDQ

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) November 28, 2020

Druga četvrtina nije donela ništa novo, vidno neuigrani srpski sastav, nošen odličnim Avramovićem, uspevao stigne do vođstva, ali Marko Mlađan je imao svoje šutersko veče, bio ne pogrešim u šutu za tri poena, te je na kraju poluvremenu 49:44 u korist Švajcaraca.

Marko Mladjan on 🔥 behind the arc as @Swiss_Basket 🇨🇭 cannot miss after 10 mins of 🏀#EuroBasket

📺 https://t.co/WPry4EBtK2 pic.twitter.com/y6wowQkouR

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) November 28, 2020

Veliki broj poena dopuštali su "orlovi" i u drugom poluvremenu. Tandemu Marko - Mlađan priključio se još jedan Balkanac - Roberto Kovač. Ista "pesma" viđena je u nastavku, jednostavno, nije se imalo rešenja za rafalnu paljbu belih na ovom susretu. Međutim, u napadačkom delu igre, Avramoviću se priključuje Danilo Anđušić. U poslednju četvrtinu se ušlo rezultatom 73:72 u korist Švajcarske.

Probudila se Srbija, Apić je počeo da dominira po košem u oba pravca, ali načina da se zaustavi balkanski trio nije bilo. Pogađali su iz svih pozicija. I kada se mislilo da će puleni Kokoškova, teškom mukom, doći do pobede, desila se velika greška. Naime, Anđušić je pri rezultatu 90:90, 20-tak sekundi pre kraja izgubio loptu. Švajcarska je imala napad za pobedu, a pomeniti Dušan Mlađan cepa mrežicu za 92:90.

🚨 THE BIGGEST SHOT IN @Swiss_Basket 🇨🇭 HISTORY 🚨

Dusan Mladjan wins it for Switzerland 🇨🇭 against Serbia 🇷🇸!#EuroBasket pic.twitter.com/4NJUH6Ak6d

— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) November 28, 2020

Srbija je ovim porazom učinila sebi "medveđu uslugu" i dovela plasman na Evropsko prvenstvu u pitanje, sada je svaka utakmica "biti ili ne biti". Sledeća je već za dva dana, protiv domaćina Finske.

Najefikasniji igrač susreta bio je Aleksa Avramović sa 23 poena, pratili su ga Dragan Apić i Danilo Anđušić sa po 20. Kod Švajcarske istakli su se Marko Mlađan koji je ubacio 18 i heroj pobede, njegov rođeni brat, nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Dušan sa 16 poena.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Grupa E, 3. kolo:

Švajcarska - Srbija  92:90 (28:25, 21:18, 24:28, 19:18)

Dvorana: Espo metro arena

Sudije: Zaščuk, Kalik, Mačiulaitis

Švajcarska: Duba 6, Kazadi 16, Kovač 14, D. Mlađan 16, M. Mlađan 18, Baldasar 4, Kotur 7, Grave, Žune, Jurkovic 4, Nzege 7, Zin.

Srbija: Anđušić 20, Apić 20, Dangubić 5, Radanov, Zagorac 7, Avramović 23, Jeremić, Kravić , Novak, Peno, Pot, Simanić 13.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.