SRBIJA TUGUJE: Preminula žena koja je Beogradu donela 17 trofeja i dva Kupa šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 14:31

SRBIJA TUGUJE: Preminula žena koja je Beogradu donela 17 trofeja i dva Kupa šampiona

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojila zlatnu medalju na SP 1973. godine

Legendarna srpska rukometašica Ivanka Šuprinović Vladanović preminula je u 74. godini. u Beogradu.

Ona je za beogradski Radnički igrala od 1969. do 1981. godine i za to vreme osvojila je 17 trofeja uz dva Kupa evropskih šampiona.

Rođena u Virovitici počela je da se bavi rukometom u Lokomotivi iz Virovitice, ali ju je brzo zapazio Radnički i doveo. U ovom klubu je igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 1968. do 1981. i osvojila 17 trofeja. Najbitnije su svakako dve titule u Kupu šampiona 1976. i 1980. koje je uzela kao kapitenka. Za vreme provedeno u klubu grala je još jedno finale i dva polufinala, a bila je kapitenka u generaciji najbolje rukometašice ikada u izboru IHF-a Svetlani Ceci Kitić.

Nosilac je nacionalnog priznanja Republike Srbije.

 Ivanke Šuprinović Vladanović sanranjena je danas na lokalnom groblju u Bečmenu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.