SPEKTAKL U NOVOM SADU: Odbojkaši Vojvodine napadaju Ligu šampiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL U NOVOM SADU: Odbojkaši Vojvodine napadaju Ligu šampiona

Rival srpskog šampiona u sredu je francuski Tuluz.

Motivacija, želja i podrška sa tribina, stavke su koje bi mogle biti presudne u sredu u Velikoj dvorani Spensa, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tuluza – ocena je svih predstavnika Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme, koji su na konferenciji za novinare pričali o predstojećem izazovu.

Prvak Srbije će u sredu u 20 časova dočekati velikog rivala, ekipu francuskog Tuluza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u borbi za prolazak u grupnu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja. U redovima crveno-belih poštuju protivnika, ali gaje optimizam uoči prvog meča poslednje runde kvalifikacija i veruju da mogu do velikog rezultata.

– Tuluz je odlična ekipa, koja ima nekoliko stranaca, ali i francuske igrače, koji su u juniorskoj reprezentaciji postizali sjajne rezultate. Tu je i Šinenjez, koji je član seniorske nacionalne selekcije i sigurno će u dogledno vreme biti jedan od najboljih srednjih blokera na međunarodnoj sceni. Pored njega za nas je zanimljiv i Luka Bašić, čiji je stric nekada igrao za Vojvodinu. U svakom slučaju predstoji nam zanimljiv i težak okršaj, a sve to je ujedno i nagrada za naše momke koji vredno rade i napreduju iz dana u dan. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače i sve poklonike sporta da dođu u velikom broju, podrže nas i pomognu da zajedno pobedimo jednog velikog rivala. Biće teško i podrška će biti neophodna, a lakše je uz publiku – poručio je šef stručnog štaba Vojvodine Nedžad Osmankač.

Libero Nikola Peković ne zadovoljava se samo pukim učešćem u kvalifikacijama. Ambicije su najveće.

– Do skora sam ovakve utakmice doživljavao kao priliku da budem deo nečeg velikog. Ali, sada se više ne zadovoljavam samo time. Skupili smo iskustvo, stasali smo i siguran sam da potpuno ravnopravno možemo da igramo sa Tuluzom i zašto da ne, slobodno mogu da kažem, da pobedimo. Respektujemo protivnika, ali se ne plašimo. Sazreli smo kao ekipa, samim tim i pojedinačno. Takođe se nadam što većem broju navijača, jer nije isto igrati pred 100 i pred nekoliko hiljada ljudi. Podrška sa tribina uz našu želju i borbenost može biti ključ – poručio je hrabro Peković.

Sa njim se slaže i primač Miran Kujundžić.

– Utakmica dolazi kao vrsta nagrade za osvojenu titulu prošle sezone. Mislim da smo dosta napredovali i probaćemo protiv Tuluza to i da pokažemo i da se domognemo najveće evropske odbojkaške scene. Liga šampiona u svakom klupskom sportu je nešto najveće što može da se igra. Ona je posebno bitna nama mladima da se oprobamo sa najboljim ekipama. Pozivamo navijače da nam budu vetar u leđa i da se zajedno borimo za tu pobedu kako bismo mirnije otišli na revanš u Francusku – istakao je Kujundžić.

Sportski direktor Nikola Marić kroz osmeh je poručio da mu je sada mnogo lakše da priča, pošto su pre njega trener i igrači pokazali optimizam.

– Podržavam ih i treba da uđemo hrabro u ovaj meč. Posle žreba smo konstatovali da smo mogli proći bolje, ali i gore. Danas slobodno možemo da kažemo da smo dobili tim po meri. Mi smo najmlađi i najperspektivniji u našoj ligi, a Tuluz u njihovoj. Njihova je privilegija da mogu birati strance koji će podići kvalitet igre. Dovoljno o tome govori i to što im je Brazilac kapiten. U svakom slučaju mislim da je to ekipa, protiv koje možemo da igramo, ali i da računamo na pozitivan ishod. Napredovali smo, igramo dobro, lepo radimo, u pripremnom periodu imali smo dosta međunarodnih utakmica, a to su preduslovi u sportu da se uđe pravilno u ovakav u meč. Naravno da želimo da igramo pred većim brojem gledalaca. Voleo bih da ljudi isprate ovu utakmicu, jer ona to stvarno zavređuje. O značaju takmičenja govori i podatak da čak i Peruđa igra treće kolo kvalifikacija. Zato treba doći na ovakvu priredbu, podržati Vojvodinu, jer je naša ekipa zaslužila punu pažnju – poručio je Marić.

Zahvaljujući pulu sponzora, koji je otkupio sve karte za meč, ulaz će biti besplatan,ali je potrebno podići gratis karte u klupskim prostorijama ili na blagajni velike dvorane SPENS-a na dan utakmice, sat vremena pre početka meča.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.