SP2022: FIFA zbog vrućine razmišlja o mečevima tri puta po 30 minuta?!

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP2022: FIFA zbog vrućine razmišlja o mečevima "tri puta po 30 minuta"?!

FIFA navodno razmatra mogućnost da utakmice na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru budu igrane iz tri dela po 30 minuta, kako bi se igrači zaštitili od visokih temperatura.

Kako je rekao jedan od stručnjaka koji će biti zadužen klimatizaciju stadiona u Kataru, iz FIFA mu je rečeno da će se "ukoliko Izvršni odbor FIFA proceni da je to neophodno i ako uslovi budu bili rizični po zdravlje igrača, promeniti i pravila, kako bi se zaštitili fudbaleri".

Portparol FIFA >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se ubrzo posle radnog sastanka u Kataru potrudio da malo spusti loptu.

"Takva mogućnost nije razmatrana, jer zahteva promenu Pravila fudbalske igre. To znači da bismo morali da sačekamo analizu i odobrenje Međunarodnog odbora fudbalskih asocijacija", rekao je on.

U Kataru tokom leta temperatura vazduha premašuje i 40 stepeni Celzijusovih, a Mondijal će najverovatnije biti održano upravo u periodu jun-jul, mada se još nije odredio tačan termiin. Spominjala se i mogućnost da se Mondijal održi u januaru kada su temperature podnošljive.

Organizatori SP u Kataru uveravaju da će svi stadioni biti klimatizovani i da igrači neće imati problema sa visokim temperaturama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fifa uvodi trećine u fudbal?

Izvor: RTS, 07.Jul.2011

Fifa i dalje ne planira da uvede tehnologiju da pomogne sudijama na mečevima, ali zato ozbiljno razmišlja da fudbalsku utakmicu podeli na trećine. Nove promene mogle bi da se uvedu za Mundijal u Kataru 2022. godine, zbog visokih temperatura koje se očekuju za vreme tog takmičenja...Kada je meč...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.