Izvor: HotSport.rs, 30.Avg.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP U PEKINGU: Dibaba pobednica maratona

Etiopljanka Mare Dibaba osvojila je titulu prvaka sveta u maratonu na šampionatu u Pekingu.

Dibaba je stazu pretrčala za dva sata, 27 minuta i 35 sekundi.
Do najvećeg uspeha u karijeri došla je posle sprinta u poslednjih 50 metara trke tokom kojih je prestigla do tada vodeću Kenijku Helah Kiprop.
Kiprop je na kraju zaostala jednu sekudnu, dok je bronza pripala Junis Jepkirui Kirva iz Bahreina sa četiri sekunde zaostatka za vodećom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> - Tempo je bio loš, čekala sam pravu priliku da prelomim trku i dođem do zlata. Bilo je veoma toplo, velika vlažnost vazduha i teško za trčanje. Izdržala sam sve i na kraju došla do velikog uspeha. Presrećna sam, još ne mogu da verujem da sam osvojila zlato – rekla je Dibaba posle trke.
The post SP U PEKINGU: Dibaba pobednica maratona appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dibaba nova šampionka u maratonu posle trilera

Izvor: B92, 30.Avg.2015

Etiopljanka Mare Dibaba pobedila je na maratonskoj trci na Svetskom šampionatu u Pekingu. To je bio najneizvesniji završetak maratona u istoriji planetarnog šampionata.

Nastavak na B92...

Apsolutna dominacija Etiopljanki na 5000 metara

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2015

Etiopska atletičarka Almaz Ajana osvojila je danas u velikom stilu zlatnu medalju u trci na 5.000 metara na Svetskom prvenstvu u Pekingu, dok su srebro i bronzu osvojile su njene sunarodnice...Ajana je finalnu trku završila za 14:26,83 minuta, što je novi rekord šampionata...Ona je četiri kruga...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.